Spotifyihin kauan kaivattu muutos: vastaisuudessa striimijätti kertoo myös kappaleiden tekijätiedot

4.2.2018 12:26

Striimijätti Spotify on esitellyt uudistuksen, jota varsinkin kappaleiden säveltäjät ja tuottajat ovat odotelleet jo vuosia: biisien tekijäkrediitit. Krediitit löytää napsauttamalla kappaleen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla tämän jälkeen avautuvasta valikosta kohdan ”Näytä tekijät”.

Spotifyn biisintekijäyhteistyön johtaja Tiffany Kumar kommentoi uudistusta seuraavasti: ”Biisinkirjoittajat ovat olennainen voima rakastamamme musiikin takana. Tällä uudella ominaisuudella pyrimme lisäämään biisintekijöiden ja tuottajien näkyvyyttä sekä samalla ruokkimaan uusia löytöjä niin potentiaalisten musiikkiyhteistyökumppanien, bisnespartnerien kuin fanienkin keskuudessa.”

Levy-yhtiöt ovat vastuussa ajantasaisten ja oikeiden tekijätietojen ilmoittamisesta Spotifylle, joten uudistuksen pitkän tähtäimen toimivuus jää vielä nähtäväksi.

Sillä, kuinka paljon uudistuksella on tekemistä tuoreen Spotifytä vastaan nostetun 1,6 miljardin dollarin oikeusjutun kanssa ei ole tietoa, mutta ajoitus voisi kuitenkaan antaa hieman viitteitä siihen suuntaan. Joka tapauksessa kyseessä on hieno muutos, jota tervehdimme ilolla.

Lisää luettavaa