Steven Wilson: ”Emme elä enää rockmusiikin maailmassa, se on katoamassa valtavirran popkulttuurista”

13.2.2021 17:59

Entinen Porcupine Tree -kippari Steven Wilson julkaisi tammikuussa uusimman The Future Bites -albuminsa. Mies jutusteli levystä ja musiikista ylipäätään tuoreessa The Yorkshire Postin pitkässä haastattelussa.

Wilson kuvailee uutuusalbuminsa olevan vähiten kitaravetoinen levy, jonka hän on koskaan tehnyt. Samalla mies esittää näkemyksiään rockmusiikin tilasta ja sen horjuvasta asemasta nykypäivän populaarikulttuurissa.

”Huomasin tylsistyväni jatkuvasti enemmän ja enemmän aina kitaraan tarttuessani”, Wilson sanoo. ”En ole mikään maailman paras kitaristi muutenkaan, taitoni ovat hyvin rajalliset, mutta kun tulin  pisteeseen, jossa en innostunut enää mistään kitaralla soittamastani, tajusin ajan olevan kypsä suunnata katse johonkin muuhun. Elämme myös hyvin elektronisessa maailmassa, se ympäröi meitä. Tulipa se sitten puhelimesta, läppäristä tai vaikka ovikellosta, olemme jatkuvasti elektronisten soundien ympäröimiä, enkä usko meidän elävän enää rockmusiikin maailmassa.”

”Mielestäni rockin soundi määritti 1900-luvun toisen puoliskon täydellisesti, kenties samaan tapaan kuin jazzmusiikki teki 1900-luvun alkupuolen popmusiikissa”, Wilson jatkaa. ”Rockmusiikki näyttäisi minun näkökulmastani olevan katoamassa valtavirran popkulttuurista ja osa minusta on siitä suruissaan. Ponnistan tuosta perinteestä, kasvoin rockin parissa, mutta olen myös innoissani siitä, että musiikki jatkaa kehittymistään, se muuttuu ja uusia mahdollisuuksia on aina käytettävissä. Olen uudella vuosituhannella enemmän innoissani elektronisen musiikin tarjoamista mahdollisuuksista verrattuna kitaraan.”

Lisää luettavaa