The Strokes -laulaja Julian Casablancas avaa sanaisen arkkunsa: ”Jimi Hendrixillä ei ollut hittejä”

13.3.2018 14:05

The Strokesin keulilla 2000-luvun alussa tunnetuksi noussut Julian Casablancas kertoo tuoreessa Vulture-lehden haastattelussa ajattelevansa, että Jimi Hendrixillä ei ollut hittejä. Hendrix nousi haastattelussa esille sattumalta, kun The Strokes -laulaja kuvaili tavoitteitaan taiteessa.

– Tehtäväni on ollut sama aivan alusta saakka: yrittää tehdä jotain taiteellisesti arvokasta ja tuoda se valtavirtaan. Mikään siinä ei ole muuttunut, Casablancas kuvailee.

Casablancas kertoo pyrkivänsä rakentamaan maailman, jossa Velvet Underground olisi yhtä suosittu kuin The Rolling Stones. Ja vertaa tilanne siihen, että Ariel Pink olisi yhtä suosittu kuin Ed Sheeran.

Vulturen toimittaja totesi haastattelussa Casablancasille, että Velvet Underground oli aikanaan syystäkin valtavirran ulkopuolella ja esitti esimerkkinä The Black Angel’s Death Song -kappaleen. Casablancasin mukaan Velvet Undergroundilla oli mahdollisuus nousta suosioon vuoden 1970 Loaded-albumillaan.

– Silti se ei tavoittanut levymyyntiä, johon he oletettavasti tähtäsivät. Niiden olisi pitänyt olla suuremmat. Tai Jimi Hendrix: Ihmiset eivät tajua, että hänellä kesti vuosia saavuttaa suosio, jota hänelle osoitetaan nykyään. Jos katsot tuon ajan listoja, niin hän oli sijalla 300. Hänellä ei ollut hittejä, Casablancas veistelee.

Toisin kuin Casablancas väitti, niin Jimi Hendrix Experiencen Electric Ladyland -albumi nousi ilmestymisvuonnaan Billboardin albumilistan ykkössijalle. Vulturen toimittaja David Marchese huomautti tästä Casablancasille, joka perusteli mielipidettään yksittäisten biisien suosiolla.

– Sen perusteella mitä minä olen nähnyt, hän ei koskaan saavuttanut kaupallista suosiota. Vaikka hän olikin suosittu, Hendrix ei koskaan saanut samanlaista pop-radioiden soittoa kuin muut 1960-luvun rock-jättiläiset, kuten Rolling Stones tai Beatles. Lähimpänä single-listakärkeä hän kävi coverillaan Bob Dylanin All Along The Watchtowerista, joka nousi sijalle 20, Casablancas perustelee.

Voit lukea Casablancasin haastattelun kokonaisuudessaan Vulture-lehden sivuilta.

Lisää luettavaa