Suburban Tribe palaa keikkalavoille juhlistamaan 30-vuotiasta debyyttiään

Bändi tekee kesällä 2024 viisi festarikeikkaa.
23.11.2023 15:26

Vuosituhannen taitteessa suurta suosiota nauttinut, vuonna 2011 aktiivisen toimintansa lopettanut kotimainen rockyhtye Suburban Tribe tekee ensi kesänä paluun keikkalavoille juhlistaakseen pyöreitä täyttävää vuonna 1994 ilmestynyttä Primitive-debyyttialbumiaan. Bändi tekee kesällä viisi festarikeikkaa, joista tänään on julkistettu ensimmäisenä John Smith Rock Festival. Muut keikat julkaistaan myöhemmin festivaalien omien aikataulujen mukaisesti.

Yhtye nähdään samalla kokoonpanolla, johon se lopettaessaan jäi: Ville Tuomi (laulu), Janne Joutsenniemi (basso), Roope Sirén (kitara), Euge Valovirta (kitara) ja Alec Hirst-Gee (rummut). Lavalle nousee erikoisvieraana myös bändin alkuperäinen laulaja Jouni Markkanen.

”Viime kesänä katselin Jounin kanssa, kun Ville lauloi Kyyrian keikalla… Siinä hetkessä oli jotain sanoin kuvaamatonta taikaa. Siitä suunnattomasta yhteenkuuluvuuden tunteesta ja pitkästä ystävyydestä syntyi se kipinä, josta tämä koko juttu roihahti uudestaan liekkeihin”, avaa Joutsenniemi.

”Kliseisesti mutta rehellisesti sanottuna tuntuu, että aika paluulle on juuri nyt kypsä. Kaikki asiat tuntuivat loksahtelevan paikoilleen kuin itsestään, ja kun tuosta debyyttialbumistakin sattuu ensi kesänä olevan sopivasti pyöreät 30 vuotta, niin mikäs sen parempaa. Ensi kesän keikoista tulee mielettömiä, tunnen sen jo nyt luissa ja ytimissä”, intoilee vuorostaan Tuomi.

1994 perustettu Suburban Triben julkaisi ennen lopettamistaan kaikkiaan kahdeksan pitkäsoittoa. Välivuosien aikana Tuomi on laulanut Kyyrian lisäksi Leningrad Cowboysissa ja on mukana Raskasta joulua -solistikaartissa. Joutsennniemi on soittanut bassoa yhtyeissä Stone sekä Herra Ylppö, Alec Hirst-Gee on soittanut rumpuja yhtyeessä Francine, ja Euge Valovirta kitaraa yhtyeissä Shining ja Cyhra. Roope Sirén on välivuosien aikana räjäyttänyt ilmaan 1 000 000 m³ Suomen peruskalliota.

Lisää luettavaa