Suomeen piakkoin taas saapuva Devin Townsend julkaisi uuden animaatiovideon alkavan kiertueen kunniaksi

Why?-kappale löytyy progemaisterin tuoreimmalta Empath-albumilta.

Kanadalainen progressiivisen metallin/rockin suurnimi Devin Townsend julkaisi maaliskuussa Empath-soololevyn, jonka tiimoilta maestro lähtee loppuvuodesta kiertämään maailmaa uuden taustayhtyeensä kanssa. Rundi starttaa akustisen keikan merkeissä Singaporesta 18. syyskuuta ja jatkuu 21. syyskuuta Lontoon Guitar Show -tapahtumassa. Euroopan-kiertue potkaistaan kunnolla vauhtiin marraskuun puolivälissä ja tähän legiin lukeutuvat myös keikat Turun Logomossa 20. marraskuuta ja seuraavana iltana vielä Helsingin The Circuksessa.

”Vuosien intensiivisen äänittämisen, miksaamisen ja itsetutkiskelun jälkeen olen päättänyt, mihin suuntaan haluan viedä uraani live-esiintyjänä. Koin menestystä ja sain hienoja muistoja niin Devin Townsend Projectin kuin myös Strapping Young Ladin kanssa, mutta nyt olen siitä onnekas, että voin seurata muusaani sinne, minne se minua nyt johdattaa. Tällä Empathin ensimmäisellä bändikiertueella levitän siipiäni tavalla, johon minulla ei ennen ole ollut mahdollisuutta ja lähden tien päälle taustabändin kanssa, joka pystyy mukautumaan ja muuttumaan musiikin mukaan eikä ole sidottu klikkiraitaan”, Townsend avaa tulevan kiertueensa keikkoja.

”Olen miettinyt pitkään, mitä haluan näiltä keikoilta, ja toisin kuin DTP:ssä, nyt haluan sisällyttää tekemisiini improvisaatiomaisia elementtejä. Tarkoitukseni on parhaiden mahdollisten soittajien avustuksella tulkita niin aiempaa katalogiani kuin Empathin materiaalia tavalla, joka voi muuttua ilta. Se tarkoittaa vähemmän tietokoneita ja ennaltamäärättyjä rakenteita.”

Alkavan bändikiertueen kunniaksi Townsend on nyt julkaissut uuden musiikkivideon Empath-levyltä löytyvään kappaleeseen Why? Animoidun videon toteutuksesta vastaa DC Turner ja sen pariin pääset tuosta alapuolelta.