”Suomeksi: jalka on paskana” – Anssi Kelalle sattui varsin ikävä tapaturma Tavastian-keikallaan

Rock on toisinaan jaloille vaarallinen laji.

Anssi Kela julkaisi menestyksekkään Tavastian-keikkansa jälkimainingeissa Instagramissa röntgenkuvan jalastaan, joka miehen sanojen mukaan ”meni paskaksi” sangen ikävän lavatapaturman seurauksena. Alunperin mies epäili syyksi yleisön Petri Ruususen aikana stagelle heittämiä ruusuja, joihin mies olisi lavan poikki kirmaillessaan liukastunut, mutta nyttemmin, tarkkojen videotarkastusten jälkeen on kuitenkin paljastunut, että komporointi johtui mitä ilmeisimmin lavalla lojuneesta johdosta.

– Tilanne näkyy videolla huonosti, mutta heti horjahdukseni jälkeen ilmassa vilahtaa jotain piuhalta näyttävää. Niinpä julistankin synninpäästön ruusuille: en tunaroinutkaan itseäni kukkiin, vaan vähemmän legendaarisesti Tuomaksen johtoon, Kela päivittää aiempaa kirjoitustaan.

Olipa syy sitten missä tahansa, kompuroinnin lopputuloksesta Kela kertoo seuraavaa:

– Koivelle buukattiin kuvaussessio röntgeniin, ja ortopedin diagnoosi oli seuraava: ”Reilu hematooma vas jalassa keskilateraalisesti, MT V apikaalisesti aristaa. Nähdään kierteinen MT V:n diafyysin murtuma, joka kuitenkin hyväasentoinen, ei lyhentymää.” Suomeksi: jalka on paskana.

Tulevia keikkoja ei ole tarkoitus perua, mutta Kela uumoilee joutuvansa suorittamaan ainakin osan niistä istualtaan. Missäköhän Dave Grohlin rock-valtaistuin mahtaa tällä hetkellä luurata?

Kelan seuraava keikka on 27.7. Tykkimäellä Kouvolassa.

STOP THE PRESS – NEW SHIT HAS COME TO LIGHT! Tärkeä lisäys alla olevaan postaukseen: Näin juuri videon, jossa näkyy eilinen kompurointini Tavastian lavalla. Sen perusteella sanoisin, että jalkani osuukin ruusujen sijasta lavalla olevaan johtoon. Tilanne näkyy videolla huonosti, mutta heti horjahdukseni jälkeen ilmassa vilahtaa jotain piuhalta näyttävää. Niinpä julistankin synninpäästön ruusuille: en tunaroinutkaan itseäni kukkiin, vaan vähemmän legendaarisesti Tuomaksen johtoon. ——————– Eilen Tavastialla elämä oli ruusuilla tanssimista. Erittäin hieno keikka, ehdottomasti yksi tämän vuoden parhaista. Uusien biisien esittäminen jännitti, mutta yleisöstä huokuva lämpö teki kappaleiden neitsytmatkasta upean kokemuksen. Yleisökin yllätti: Petri Ruususen aikana lavalle alkoi sataa ruusuja. Täysin odottamaton, mutta sydäntä lämmittävä käänne, josta ilahduin kovasti. Kappaleen loppupuolella kirmasin lavan poikki – ja liukastuin/kompuroin ruusuihin. Vasen jalka nuljahti, ja tunsin heti, että nyt sattui. Lavalla saa kuitenkin supervoimia, joten pystyin sulkemaan kivun pois ja jatkamaan keikan normaalisti loppuun. Tänä aamuna klabbi oli mennyt niin rajun näköiseksi, että katsoin parhaaksi hakeutua lääkäriin. Koivelle buukattiin kuvaussessio röntgeniin, ja ortopedin diagnoosi oli seuraava: ”Reilu hematooma vas jalassa keskilateraalisesti, MT V apikaalisesti aristaa. Nähdään kierteinen MT V:n diafyysin murtuma, joka kuitenkin hyväasentoinen, ei lyhentymää.” Suomeksi: jalka on paskana. Joudun nyt ottamaan jonkin aikaa vähän iisimmin. Keikkoja ei ole tarkoitus perua, mutta ne pitänee suorittaa istuen. Ruusujen heittäjille tahdon sanoa, että älkää olko tästä suotta murheissanne. En minäkään ole: eilinen keikka oli ihana ja ruusut mahtava yllätys. Tulin niistä iloiseksi, eikä tämä käänne mitenkään heikennä iloani. Olen ainostaan kiitollinen: eilinen ilta oli pienen murtuman arvoinen. Jalka kyllä paranee, ja sitten rokataan taas entiseen malliin. Sitä paitsi: kuinka moni ihminen voi sanoa murtaneensa jalkansa kompuroituaan fanien lavalle heittämiin ruusuihin? Tämä on legendaarista.

Henkilön Anssi Kela (@anssikela) jakama julkaisu