Suomi-kuvaa maailmalle – Insomniumin uutuussinglen video pursuaa soita, järviä ja utuisia metsiä

https://youtu.be/_ZLguQ-8w3M

Insomniumin kahdeksas studioalbumi Heart Like a Grave julkaistaan 4. lokakuuta. Tuotokselta esitellään nyt ennakkoon Valediction-single sekä siihen tehty video, jonka perisuomalaiset maisemat lienevät omiaan tekemään vaikutuksen johonkuhun japanilaiseen tai amerikkalaiseen faniin, joka ei ole tällaisia maisemia tottunut näkemään. Jylhä paikkahan tämä tuhansien järvien maa on, ei siitä pääse mihinkään. Video on Vesa Rannan ja Aapo Lahtelan käsialaa.

Heart Like a Grave vie Insomniumin tuttuun tapaan myös pitkälle kiertueelle suureen maailmaan. Loppuvuodesta bändi kiertää parin tusinan keikan verran Eurooppaa Stam1nan ja The Black Dahlia Murderin kera, ja ensi vuonna on sitten vuorossa Yhdysvallat. Atlantin takana bändi soittaakin sitten rapeasti yli 30 keikkaa. Amerikassa bändin kavereina kulkevat Omnium Gatherum sekä Sevenspires.

Suomessa Insomniumin voi nähdä 25.10. Helsingin The Circuksessa, 26.10. Tampereen Olympiassa, 1.11. Jyväskylän Lutakossa ja 2.11. Joensuun Kerubissa. Tampereen-keikka on loppuunmyyty.