Suru-uutisia sunnuntaille: muun muassa Tony Iommin, Paul Rodgersin ja Jeff Beckin kanssa musisoinut rumpalisuuruus Jimmy Copley on kuollut

14.5.2017 21:59

Brittiläinen pitkän linjan rumpalisuuruus Jimmy Copley on menehtynyt leukemian uuvuttamana. Asiasta kertoo miehen entinen yhtyetoveri Tony Martin Facebook-sivuillaan.

”Surukseni joudun kertomaan Jimmy Copleyn menehtyneen”, Martin kirjoittaa päivityksessään. ”Rumpali ja kaiken kaikkiaan hieno mies kuului kanssani M3-yhtyeeseen, mutta hän soitti lukuisten nimekkäiden artistien, kuten Tony Iommin, Paul Rodgersin ja Jeff Beckin kanssa… Hänellä oli niin tarkka ote rumpalointiin, että hän sai sen näyttämään todella helpolta. Surullista kuulla leukemian koituneen hänen kohtalokseen. Ajatukseni ovat hänen perheensä ja kaikkien hänet tunteneiden tykönä.”

Copley syntyi vuonna 1953 Lontoossa ja toimi pitkään sessiomuusikkona, työskennellen pitkään aiemmin mainitun kitarataituri Jeff Beckin lisäksi muun muassa Graham Parkerin, Ian Gillanin, Glenn Hughesin, Tears for Fearsin, The Pretendersin ja Manfred Mann’s Earth Bandin riveissä. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä Slap My Handin vuonna 2008.

Osoituksena edesmenneen rumpalin hyväntahtoisuudesta, Bristolin yliopistollinen sairaala kertoo muuttaneensa Copleyn huoneen väliaikaiseksi studioksi, jotta tämä voisi ystävineen äänittää ep:n Bristolin veritautien- ja onkologisen laitoksen sekä Royal United -sairaalan hyväksi.

Lisää luettavaa