Surullinen kuvio: Soundgardenin ja Chris Cornellin lesken välinen riita pahenee pahenemistaan

Tällaista näytelmää tuskin kukaan olisi halunnut nähdä Chris Cornellin kuoleman vanavedessä, mutta tässä sitä nyt ollaan. Rolling Stone uutisoi, että Soundgarden-muusikoiden ja Chris Cornellin lesken väliset erimielisyydet ovat saaneet jälleen uusia kierroksia, kun Kim Thayil, Matt Cameron ja Ben Shepherd haastoivat vuorostaan Vicky Cornellin oikeuteen. Muusikot syyttävät tätä Chris Cornellin tribuuttikonsertin tuottojen pimittämisestä.

Yhtyeen mukaan Soundgardenin miehistö suostui esiintymään Vicky Cornellin puuhaamassa I Am the Highway: A Tribute to Chris Cornell -konsertissa vuoden 2019 tammikuussa sillä ehdolla, että illan tuotot ohjattaisiin hyväntekeväisyyteen. Yhtye ja järjestäjä sopivat asiasta suullisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Thayil, Cameron ja Shepherd soittivat yhdessä Soundgarden-nimen alla laulajansa kuoleman jälkeen. Soundgarden ei pyytänyt keikasta esintymispalkkiota.

Nyt muusikot väittävät Vicky Cornellin laittaneen konsertin poikimat tuotot hyväntekeväisyyden sijaan omiin taskuihinsa. Haasteessa esitetään myös, että Vicky olisi tieten tahtoen johdattanut yhtyettä harhaan hyväntekeväisyysväitteillä tietäen, mihin rahat oikeasti päätyisivät. Vicky Cornellin edustajat eivät kommentoineet Rolling Stonelle väitteitä.

Jupakka on jatkoa Vickyn nostamalle lakijutulle, jossa riidellään Chris Cornellin vuonna 2017 tekemien kappaleaihioiden omistusoikeudesta ja käytöstä. Vickyn mielestä ei ole näyttöä, että kappaleet olisi tarkoitettu Soundgardenille, vaan lesken mukaan laulujen oikeudet kuuluvat täysin Chris Cornellille (eli nykyään tämän perikunnalle). Laulut olisi kuitenkin annettu Soundgardenin käyttöön, mikäli yhtye olisi suostunut Vickyn esittämiin ehtoihin niiden viimeistelemisestä. Yhtye ei kuitenkaan lämmennyt lesken vaatimuksille. Tästä tapauksesta voi lukea lisää alempana olevasta linkistä.

Ei siis kannata odottaa henkeä pidätellen Soundgardenin arkistomateriaalia tai sellaista, kun tilanne on kärjistynyt näin pahaksi. Onneton kuvio kaiken kaikkiaan.