Chris Cornellin leski haastaa Soundgardenin oikeuteen maksamattomista korvauksista ja julkaisemattomien kappaleiden oikeuksista

Soundgardenin ja yhtyeen edesmenneen laulaja Chris Cornellin lesken välit ovat ajautuneet kaikesta päätellen todella huonoon jamaan. TMZ tietää nimittäin raportoida, että Vicky Cornell on haastamassa yhtyeen oikeuteen.

Haasteessaan Vicky väittää, että yhtye on velkaa satoja tuhansia dollareita maksamattomia rojalteja Chris Cornellin perikunnalle. Vicky myös mainitsee, että kyseessä on hänen mukaansa ”yritys päästä käsiksi perikunnan hallussa oleviin, Chrisin juuri ennen kuolemaansa nauhoittamiin äänitteisiin”.

Kiistan keskiössä onkin seitsemän aiemmin julkaisematonta kappaletta, jotka olivat Vickyn mukaan ”täysin Chrisin luomia, sisältäen Chrisin omat lauluraidat, ja testamentattu Chrisin perikunnalle”. Vicky sanoo tarjonneensa nauhoituksia Soundgardenille julkaisua varten, mutta hänen mukaansa yhtye torjui ajatuksen.

Lisäksi Vicky väittää Soundgarden-kitaristi Kim Thayilin vaarantaneen Cornellin perheen vihjaamalla, että Vicky olisi pääasiallinen este uuden musiikin julkaisemiselle, ja tämänkaltaiset kommentit olivat omiaan harhaanjohtamaan yhtyeen ”uskollista ja kiihkeää fanikuntaa”.

Soundgarden-leirin mukaan muut yhtyeen jäsenet työskentelivät Chrisin kanssa kappaleiden parissa ja ”koko yhtye suhtautui hyvin positiiviisesti elpyneisiin luomisvoimiinsa” ennen Chrisin kuolemaa.

Onhan tämä nyt ikävä tilanne, aivan kaikkien kannalta.

Chris Cornell teki itsemurhan Detroitissa 17. toukokuuta 2017.