Edesmenneen Chris Cornellin leski kyseenalaistaa edelleen miehensä kuolinsyytutkinnan tulokset – väittää johtopäätöksiä ”liian hätäisiksi”

Pian tulee kuluneeksi tasan vuosi entisen Soundgarden- ja Audioslave-laulaja Chris Cornellin kuolemasta. Aika ei ole kuitenkaan ehtinyt juurikaan parantaa miehen taakseen jättämän perheen haavoja, sillä Cornellin leski Vicky kertoo Detroit Newsin haastattelussa, että ”liian hätäinen” kuolinsyytutkinta on aiheuttanut perheelle monenlaista lisäharmia.

Cornellin mielestä tutkinnan tuloksiin on ennen kaikkea jäänyt liikaa aukkoja. ”Niiden johdosta minä ja perheeni joudumme edelleen etsimään vastauksia, mutta samaan aikaan ne ovat laittaneet liikkeelle koko joukon erilaisia salaliittoteorioita”, Vicky toteaa. ”Jotkut ovat vain vastauksia hakevia faneja, mutta toiset taas silkkoja salaliittoteoreetikkoja, jotka ovat sanoneet mitä inhottavimpia asioita minulle ja lapsilleni.”

Wayne Countyn oikeuslääkäri tuli raportissaan johtopäätökseen, että kyseessä oli itsemurha hirttäytymällä eikä lääkeaineilla ollut vaikutusta Cornellin tekoihin. ”[Tutkimuksen] Kyseenalaiset sanavalinnat ovat johdatelleet suuren yleisön luulemaan hänen olleen täysissä sielun ja ruumiin voimissa”, Vicky harmittelee. ”Siispä jotkut salaliittoteorioihin uskovat ajattelevat, että mikäli Chrisin arvostelukyky ei ollut heikentynyt ei hän voinut millään myöskään tappaa itseään, joten hänet on luultavasti tällöin tapettu — ja siitä he jatkavat sitten seuraaviin aukkoihin.”

Cornell on tehnyt omaa tutkimustaan miehensä kuolemaan liittyen ja yksi hänen asianajajiensa palkkaamista asiantuntijoista, Leonard M. Miller School of Medicinen tohtori Richard Cote, kirjoittaa omassa yhteenvedossaan, että lääkkeillä oli todennäköisesti osansa laulajan kuolemaan. ”On selkeää näyttöä siitä, että lääkeaineiden nauttiminen vaikuttaa ihmisen käytökseen. Löydetyt lääkkeet ja niiden määrät viittaavat vahvasti annostuksiin, jotka alentavat psyykkisiä ja motorisia kykyjä jo yksinään, mutta joilla on vieläkin voimakkaampi yhteisvaikutus. Näissä olosuhteissa olenkin päätynyt johtopäätökseen, jossa kuolemaan johtaneet tapahtumat etenivät merkittävästi heikentyneiden henkisten ja motoristen kykyjen alaisena.”

Vicky Cornell huomauttaa, että kuolinsyytutkija ei koskaan tutkinut tarkemmin miehensä kylpyhuoneesta löytynyttä Prednisone-purkkia. ”Miehelläni ei ollut aikomusta lähteä tästä maailmasta”, hän sanoo. ”Hän ei hallinnut toimiaan tilansa takia ja tilanne saattoi vain pahentua muiden tekijöiden, kuten kahdessa ensihoitajien raportissa mainitun päävamman, joka kuitenkin jätettiin lopullisesta ruumiinavausraportista kokonaan pois, takia.”

”Jos summaat kaiken tämän yhteen, hän käytti näitä reseptilääkkeitä, joita ei olisi pitänyt edes koskaan määrätä hänelle. Se aiheutti repsahduksen… luulen, että hänen maniansa oli monen eri tekijöiden summa. Mikäli kuolinsyytutkija olisi ottanut kaikki nämä seikat huomioon, hän ei olisi ehkä julistanut tapausta itsemurhaksi puolessatoista tunnissa.”

Vicky kertoo spekuloinnin, salaliittoteorioiden ja huhujen aiheuttaneen perheelle runsaasti ylimääräistä kärsimystä. ”Me olemme ihmisiä. Tämä on todellista elämää. Emme ole mitään elokuvahahmoja. Menetin aviomieheni. Lapseni menettivät isänsä. Olemme tuskissamme ja joudumme lisäksi kestämään ihmisiä. Mikäli ruumiinavausraportti olisi ollut perusteellisempi, ainakin osa tästä olisi ollut vältettävissä.”