Suuria uutisia Kingston Wallin ystäville! Iso juhlakonsertti ja festarikeikkoja tiedossa ensi vuonna

28.11.2023 09:00

Ensi vuoden joulukuussa tulee kuluneeksi tasan kolmekymmentä vuotta siitä, kun Kingston Wall soitti viimeisen julkisen keikkansa. Tämän kunniaksi yhtyeen basisti Jukka Jylli ja rumpali Sami Kuoppamäki tuovat Kingston Wallin musiikin keikkalavoille, ja vuosi huipentuu 5.12.2024 juhlakeikkaan Helsingin Jäähallissa. No sehän sopii kyllä!

JJylli & Kuoppis – Music of Kingston Wall -konsertin kivijalkana toimivat luonnollisesti bändin alkuperäisjäsenet Jylli ja Kuoppamäki. Heidän lisäkseen lavalla nähdään Jesper Anastasiadis (laulu, kitara ja perkussiot), Juhani Grönroos (kitara), Esa Holopainen (kitara) ja Mikko Von Hertzen (laulu, kitara ja perkussiot). Asiansa osaavista muusikoista koostuva kuusikko soittaa omat versionsa Kingston Wallin biiseistä jamihenkeä sekä Kingston Wallin taiteellista perintöä kunnioittaen.

”Kingston Wallin musiikki ja tuo tiivis aikakausi omassa nuoruudessani 1990-luvulla on värittänyt elämääni pysyvästi ja edelleen itseänikin yllättävillä tavoilla. Olen palannut usein vuoden 1994 joulukuisen Lepakon-keikan tunnelmiin omia reaktioitani ihmetellen. Silloisen trion aika oli tulossa tiensä päähän, vaikka polkumme olikin vasta muutamaa vuotta aiemmin alkanut”, Sami Kuoppamäki kertoo tiedotteessa ja jatkaa:

”Jäljelle jäi kuitenkin taika, mitä vaalimme parhaamme mukaan – sekä silloin että nyt. Kuljetus tuolta Lepakosta tulevalle Jäähallin keikalle on kestänyt tasan 30 vuotta, ja ylpeydellä ja ilolla totean ettei musan ja taiteen arvo ole vuosikymmeninä ainakaan sulanut – päinvastoin se on elänyt vahvana ja omilla ehdoillaan sekä meidän sitä silloin tehneiden, mutta myös kaikkien siitä kiinnostuneiden mielissä.”

Jäähallikkaa ennen Kingston Wallia soitetaan lyhyemmillä keikoilla valikoiduilla kesäfestareilla. Kokoonpano nähdään Turun Kesärauhassa, Joensuun Ilosaarirockissa, Kuopiorockissa sekä Helsingin Jytäkesä Go-Go:ssa.

Jäähallikonsertin lipunmyynti käynnistyy Lippupisteessä tiistaina 5.12.2023, lippujen hinnat ovat alkaen 69,90 euroa. Lipunmyynnin aloituspäivänä voi fiilistellä myös vanhoja aikoja, kun Youtubessa julkaistaan vuonna 1993 Tampereen YO-talolla taltioitu Kingston Wall -keikka kokonaisuudessaan restauroituna.

Lisää luettavaa