Swallow the Sunin ystävät, huomio! Mikko Kotamäki kertoo lähikuukausien kiinnostavista tapahtumista

16.11.2023 14:30

Vuonna 2000 Jyväskylässä perustetulle metalliyhtye Swallow The Sunille on ehtinyt tapahtua yhtä jos toistakin, ja nyt hurjat tarinat on lyöty yksien kansien väliin. Toimittaja Matti Riekin kirjoittama teos Swallow The Sun ilmestyy virallisesti tammikuussa, mutta hätäisimmät voivat ottaa opuksen haltuun jo 6. joulukuuta.

– Julkaisutilaisuus järjestetään itsenäisyyspäivänä Helsingin Bar Loosessa. Kirja on siellä myynnissä, ja opukseen saa halutessaan nimmaritkin, kertoo laulaja Mikko Kotamäki.

– Luvassa on myös rentoa jutustelua ja ehkä pari akustista biisiäkin!

Ensi vuoden alkupuolella tapahtuu muutakin. 12.–13. tammikuuta Helsingin Aleksanterin teatterissa järjestetään mielenkiintoisia iltamia Plague Of Butterflies & The Rite -otsikon alla. Tiedotteen mukaan ”tulevat tapahtumat yhdistävät Swallow The Sunin musiikin, Igor Stravinskyn Kevätuhrin, baletin ja nykytanssin”. Luvassa on muun muassa Swallow The Sunin vuonna 2008 julkaiseman Plague Of Butterflies -teoksen esittäminen tanssijoiden kanssa.

– Eiköhän siitä selvitä, naurahtaa Kotamäki.

– Näillä näkymin nämä tammikuun iltamat ovat ainutkertaisia, mutta jos kysyntää riittää, niin katsotaan tilannetta sitten uudelleen. Ei nimittäin unohdeta, että Popedakin lauloi aikoinaan, että ”selkäranka on orvaskettä, kyllä se siitä venyy”.

Millaisia ajatuksia puolituntinen Plague Of Butterlies herättää tänä päivänä?

– Eihän se huono ole, mutta minä taidan olla julkaisun heikoin lenkki. Olin tuolloin nuori mies, ja laulu kuulostaa aika epävarmalta. Uskallanpa siis väittää, että tammikuussa kuullaan Plague Of Butterliesin kaikkien aikojen paras versio.

Miltä Swallow The Sunin suunnitelmat muuten näyttävät?

– Emme ole lopettamassa. Hyvältä siis näyttää!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 10/23.

Lisää luettavaa