Synkkiä pilviä kerääntyy festarikesän ylle: Britannian Download-jättifestivaali on peruttu

Slayerin Kerry King Downloadissa vuonna 2019.
Kevin Nixon / Future / Shutterstock / AOP

Kyllä nyt alkaa ensi kesän tilanne näyttää aika pahalta, mitä musiikkitapahtumiin tulee. Viime viikolla kantautui uutisia, että Glastonbury-festivaali jätetään tänä vuonna järjestämättä, ja nyt tuli tieto uudesta uhrista: Donngton Parkin Download-festivaali on ensi kesän osalta peruttu. Asiasta kerrotaan tapahtuman verkkosivuilla.

”Olemme seuranneet tiiviisti tätä odottamatonta tilannetta, ja on käynyt selväksi, ettei ole vuoden 2020 festivaalia ole mahdollista järjestää. Päätöstä ei ole tehty kevyin perustein, ja olemme äärimmäisen pettyneitä. Pahoittelemme asiaa sydämemme pohjasta – me todella yritimme saada tämän onnistumaan”, järjestäjät kirjoittavat.

Pääsylipun ostaneet saavat halutessaan rahansa takaisin, tai sitten lipuilla voi lunastaa sisäänpääsyn ensi vuoden festivaaliin. Download vannoo palaavansa vuonna 2021 jälleen tapahtumakartalle.

Download oli määrä järjestää 12.–14. kesäkuuta. Festarin esiintyjiksi oli kiinnitetty muun muassa Kiss, Iron Maiden, System of a Down ja Disturbed. Mitähän aikoo esimerkiksi Roskilde tehdä ensi kesän suhteen? Sitä odottelemme mielenkiinnolla.