Syöpä vei entisen The Posies ja Sunny Day Real Estate -basistin – Joe Skyward, 57, on kuollut

28.3.2016 23:16

Muun muassa The Posies ja Sunny Day Real Estate -yhtyeissä soittanut basisti Joseph Howard kuoli 26. maaliskuuta. Hänellä diagnosoitiin kaksi vuotta sitten eturauhassyöpä. The Posies vahvisti uutisen Facebook-sivuillaan.

Joe Howard, joka tunnettiin myös nimellä Joe Bass, aloitti soittamisen 13-vuotiaana kuunnellen muun muassa Yesiä, Genesistä ja Beatlesia. Muutettuaan Seattleen 80-luvun lopulla sukunimensä Howardista Skywardiin vaihtaneen basistin musiikkiura käynnistyi kunnolla Sky Cries Mary ja The Posies -yhtyeissä. Skyward soitti The Posiesin albumeilla Amazing Disgrace (1996) ja Success (1998).

The Posiesin toiminnan hiipuessa Skyward liittyi tuolloin tauolta palanneen Sunny Day Real Estate -yhtyeen riveihin vuonna 1997, ja äänitti heidän kanssaan How It Feels To Be Something On -albumin (1998). Skyward oli myös mukana The Posiesin reunion-kokoonpanossa vuosina 2013-2014. Lisäksi basisti julkaisi myös omaa nimeään kantaneen sooloalbumin.

Viimeiset vuotensa Skyward vietti Los Angelesissa perheensä ja ystäviensä parissa, syöpää hoitaen. Levätköön mies nyt rauhassa.

Edelleen aktiivinen kaksikko Jon Auer ja Ken Stringfellow pitävät kuitenkin The Posiesin elossa. Yhtye esiintyy 17. huhtikuuta Tavastialla.

Lisää luettavaa