System Of A Down kerännyt uusilla biiseillään sievoisen summan hyväntekeväisyyteen – Saanut myös tappouhkauksia kantaaottavuutensa vuoksi

Yhtye tukee Azerbaidžanin ja Armenian konfliktin uhreja.
12.11.2020 18:42

System Of A Down yllätti kaikki viime viikolla julkaisemalla 15 vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia. Yhtye julkaisi kaksi uutta kappaletta käsittävän singlen, jonka tuotto ohjattiin Armenia Fund -järjestölle. Samalla yhtye halusi antaa tukensa syksyn aikana sodaksi eskaloituneen Vuoristo-Karabahin alueen konfliktin armenialaisille uhreille.

Nyt yhtye on julkaissut videon, jolla armenialaistaustainen nelikko avaa kappaleiden syntyä ja tarkoitusta sekä kiittää kaikkia faneja, jotka ovat tehneet lahjoituksia. Tähän mennessä hyväntekeväisyyteen on kerätty rahaa jo yli 600 tuhatta dollaria.

”Toivomme, että se, mitä tapahtui vuonna 1915 ja on tapahtunut historian aikana ennenkin, ei enää toistuisi vaan että maailma reagoisi nopeasti eikä jättäisi puuttumatta asiaan vain siksi, ettei siitä ole heille taloudellista hyötyä”, rumpali John Dolmayan sanoo videolla ja viittaa armenialaisten kansanmurhaan Turkissa.

”Tämä on moraalinen kysymys. Tämä on humanitaarinen kysymys ja sitä pitää lähestyä sen mukaisesti.”

Vaikka yhtye on saanut aikaan hyvää, on se saanut aktivisminsa ja kantaaottavuutensa vuoksi myös paljon kritiikkiä. Basisti Shavo Odadjian sanoo saaneensa runsaasti tappouhkauksia sen vuoksi, että yhtye puhuu näistä asioista.

”Olen syntynyt Armeniassa ja minulla on siellä paljon sukulaisia. Kaikki maan nuoret ovat rintamalla. Joka aamu herään ja toivon, etten ole saanut äidiltäni viestiä, että se ja se on nyt poissa”, basisti toteaa.

”Me suojelemme maatamme, kulttuuriamme, kansakuntaamme. Konflikti on muuttumassa pyhäksi sodaksi.”

Katso yhtyeen julkaisema yhteishaastattelu alta:

Lisää luettavaa