Talking Headsin ja Brian Enon kanssa työskennellyt säveltäjä-trumpetisti Jon Hassell on menehtynyt

27.6.2021 19:51

Avantgarde-säveltäjänä ja trumpetistina tunnettu Jon Hassell, joka työskenteli uransa aikana muiden muassa Talking Headsin, Brian Enon ja Ry Cooderin kanssa, on kuollut. Hassell menehtyi lauantaina 84 vuoden iässä.

”Jon kuoli rauhallisesti aikaisin aamulla luonnollisiin syihin taisteltuaan hieman yli vuoden terveysongelmien kanssa”, Hassellin perhe tiedottaa. ”Hänen viimeiset päivät kuluivat perheensä ja rakkaimpiensa ympäröimänä, ja kaikki juhlistivat hänen panostaan maailmalle, niin henkilökohtaisella kuin ammatillisellakin tasolla. Hän vaali elämää ja kamppaili tämän maailman jättämisen kanssa, sillä hänellä oli vielä paljon jaettavaa musiikin, filosofian ja kirjoittamisen suhteen.”

Hassell oli elektronisen musiikin pioneereihin lukeutuneen Karlheinz Stockhausenin oppilas ja julkaisi debyyttialbuminsa Vernal Equinoxin vuonna 1977. Hassell julkaisi yhdessä Enon kanssa Fourth World, Vol.1: Possible Musics -albumin vuonna 1980.

Soolouransa lisäksi Hassell soitti trumpettia muun muassa Talking Headsin Houses in Motionilla, Peter Gabrielin Birdy– ja Kristuksen viimeinen kiusaus -elokuviin säveltämällä musiikilla, Tears for Fearsin Standing on the Corner of the Third Worldilla sekä lukuisilla Cooderin levytyksillä, viimeisimpänä vuoden 2008 Flathead One More Timella.

Hassell julkaisi Seeing Through Sound -albumin vuonna 2020.

Lisää luettavaa