Tällaistakin on maailmassa: brittipubi ei huoli naislaulajien tähdittämiä bändejä keikalle, koska ”naiset eivät osaa laulaa rockia”

Sami Lommi

Tässäpä merkillinen tapaus saarivaltakunnasta. Maailman musiikkiblogeissa nousi viikonloppuna pienimuotoinen kohu, kun TeamRock.com nappasi kiinni darlingtonilaisen The Northern Echo -lehden jutusta, jossa kerrottiin middlesbroughlaisen pubin päätyneen varsin erikoiseen ratkaisuus bändikiinnityksissään: naislaulajia ei haluta kapakkaan esiintymään.

Doctor Brown’s -pubin päällikkö Paula Rees kertoo Northern Echolle, että päätökseen on tultu sen vuoksi, etteivät naiset osaa baarin kanta-asiakkaiden mielestä laulaa rockia.

”Meillä on ollut naislaulajia aikaisemmin, ja asiakkaat eivät pitäneet heistä. Olemme rokkibaari, eikä naisten tule asiakkaittemme mielestä laulaa miehisiä rockbiisejä”, Rees sanoo.

”Meidän täytyy pitää asiakkaamme tyytyväisinä. En ole itse rockin ystävä, joten en osaa muodostaa asiassa omaa mielipidettä, mutta minulle on kerrottu joidenkin naisten osaavan laulaa ja toisten eivän, eikä kukaan nainen kuulemma hallitse raskasta rockia.”

Rees lisää ravintolan hellittävän kieltoaan sen verran, että yksi naislaulajalla varustettu bändi pääsee ensi vuonna keikalle. Lisäksi yhtyeet, jotka varmasti vetävät paljon yleisöä, saattavat muodostaa sääntöön poikkeuksen. ”Naislaulajille ei kiitos” -politiikka pysyy kuitenkin baarin ohjenuorana.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä esimerkiksi Floor Jansen on tästä aiheesta mieltä. Tai Joan Jett. Tai Patti Smith. Tai PJ Harvey. Tai mitä näitä nyt on.