Talviset tähdet loistivat häkellyttävän kirkkaasti – Helsingissä päästiin todistamaan eeppistä By Request -keikkaa

https://www.youtube.com/watch?v=zA8H76tYNH4&feature=youtu.be

By Request -keikkameininki – fanit saivat äänestää illan settilistan etukäteen – oli homman nimi, kun Wintersun nousi Helsingin piripintaan kansoitetun Nosturin estradille torstaina 26. huhtikuuta.

Ja voi pojat ja tytöt, sehän oli veto sieltä ”paremmasta päästä”.

Termi ”jylhän eeppinen” nousee ensimmäisenä mieleen, mutta sekin tuntuu melkein vähättelyltä. Tällaista musiikillista ilotulitusta ja taituruutta pääsee todistamaan liian harvoin, mutta silloin kun pääsee, niin kyllähän sen sitten tuntee luissa ja ytimissä asti.

Wintersun vakuutti mennen tullen jo rumpali Rolf Pilven debyyttikeikalla, mutta viime loppukesän jälkeen orkesteri on saanut vyönsä alle kymmeniä keikkoja, ja se näkyy ja kuuluu kauas. Ei ollutkaan vähimmässäkään määrin yllättävää, että kovin kansainvälisistä vieraista koostunut yleisö – Nosturin eturivissä hymyili lähinnä japanilaisia ja eteläeurooppalaisia faneja – otti Wintersunin reilun sataminuuttisen setin haltioituneesti vastaan.

On hienoa huomata, että aikaisemmin kitaraa myös lavaolosuhteissa komentanut Wintersun-kippari Jari Mäenpää on löytänyt täydellisesti postinsa ”pelkkänä livelaulajana” – ja samalla viime vuonna yhtyeeseen liittynyt Asim Searah on ottanut suvereenisti kitaristin paikkansa Wintersunin kokoonpanossa. Tänä päivänä Searah ja pitkäaikainen Wintersun-kitaristi Teemu Mäntysaari muodostavat suorastaan häkellyttävän kovan keihäskaksikon.

Mutta ei missään nimessä myöskään unohdeta sitä pohjaa, jonka päälle loistavat kitaristit pääsevät tunnelmoimaan – muun muassa Stratovariuksestakin tuttu Rolf Pilve ja basisti Jukka Koskinen luovat illasta toiseen sellaisen pohjan, ettei paremmasta väliä.

Entä se illan settilista?

Awaken From The Dark Slumber (Spring)
Winter Madness
Starchild
The Forest That Weeps (Summer)
Death And The Healing
Beautiful Death
Sadness And Hate
Battle Against Time
Land Of Snow And Sorrow
Sons Of Winter And Stars
Time

Tarvitseeko sanoa enempää?

No, sen verran toki, että Wintersun paiskaa vielä yhden By Request -konsertin, ja se soi Kouvolan House Of Rockissa lauantaina 28. huhtikuuta.

Tarvitseeko sanoa, että älkää p**kele missatko tätä keikkaa!