”Tämä on joko uuden alku tai viimeinen levyni” – Satyricon-nokkamies puhuu tulevasta levystä, nimi ja kansikuva julki

Deep Calleth Upon Deep julkaistaan 22. syyskuuta.
13.7.2017 08:55

Norjalainen black metal -yhtye Satyricon julkaisee syksyllä uransa yhdeksännen studioalbumin. Yhtye kertoo, ettei levy ole vain kokoelma uusia kappaleita vaan täysin uusi luku pitkäikäisen bändin historiassa. Nokkamies Satyr kuvailee levyä todella synkäksi ja spirituaaliseksi sekä itseluottamusta ja energiaa pursuavaksi.

– Asennoidun aina studioon mennessä niin, että tämä on joko uuden alku tai viimeinen levyni. Jos tämä jää viimeiseksi, sen on oltava jotain todella erikoista. Jos vielä tulee lisää levyjä, minun täytyy varmistaa sen olevan niin erilainen edeltäjäänsä verrattuna että se tuntuu uudelta alulta, Satyr pohtii.

– Oli kyse mistä taiteesta tahansa, jotta voit todella hengittää ja ymmärtää sitä, sen täytyy ottaa myös osan sinusta. Sitä levyn nimikin tarkoittaa: ”tekijöidensä sisimmästä kuuntelijoiden sisimpään”. Jos haluat olla osa tätä matkaa, sinun täytyy olla valmis kaivamaan sielusi synkimpiä ja syvimpiä syövereitä kanssamme.

Deep Calleth Upon Deep -levy on äänitetty Norjassa ja Kanadassa yhdessä Now, Diabolical -albumin (2006) tuottaneen Mike Fraserin kanssa. Levyn kantta koristaa kuuluisan Huuto-maalauksen tekijän, norjalaistaiteilija Edvard Munchin piirros vuodelta 1898 (kuva alla).

Lisää luettavaa