Artisti: Satyricon

Kun Megadethistä ja Satyriconista tutut muusikot yhdistävät voimansa, lopputulos on vakuuttavaa kamaa

Onko yhtye nimeltä Cadaver tuttu? Jos ei, niin valaistaan asiaa sen verran, että bändin ydinkokoonpanon muodostavat herrat nimeltä Anders Odden ja Dirk Verbeuren. Ja näistähän ensin mainittu toimii myös Satyriconin keikkabasistina, ja jälkimmäinen puolestaan on puolestaan Megadethin nykyinen rumpali. Onpa mies Soilworkissakin aikanaan paukuttanut.

Satyriconilta kummallinen ilmoitus – mitäs tämä puhe ”viimeisestä kiertueesta” on?

Satyricon säikäytti kuulijakuntansa ilmoittamalla sosiaalisessa mediassa, että yhtye suunnittelee viimeistä Yhdysvaltain-kiertuettaan. Bändi lähtee kiertämään Pohjois-Amerikkaa parin viikon ajaksi toukokuussa. ”En voi taata, mitä tulevaisuudessa tapahtuu”, Sigurd Wongraven itse kirjoittaa Facebookissa, ”mutta kun emme lähteneet [Amerikkaan] viime levyn jälkeen, nyt voisi olla hyvä aika tehdä vielä viimeinen oma kiertue, jolla jakaa sähköisiä musiikkihetkiä yhdysvaltalaisten faniemme kanssa.”

Tilannepäivitys Satyriconin ystäville: bändijohtaja Satyr kertoi terveydentilastaan sekä yhtyeen levysuunnitelmista

Satyriconin kuulijakunta sai kuulla vuonna 2015 huonoja uutisia, kun yhtye ilmoitti, että bändin johtohahmolla Sigurd Wongravenilla on diagnosoitu aivokasvain. Satyr-nimellä paremmin tunnettu Wongraven ei kuitenkaan jäänyt toipilaaksi, vaan yhtye julkaisi viime syyskuussa menestyksekkään uutuusalbumin Deep Calleth Upon Deep.