”Tämä on omistettu Malcolmille” – AC/DC:n Angus Young kunnioittaa edesmennyttä veljeään videolla

Malcolm Young vuonna 2010.
Engelke / AOP

Angus Young on kenties se AC/DC:n koulupukuinen keulakuva, jonka lavaelkeistä yhtye tunnetaan, mutta Malcom Young oli vähintään yhtä merkittävä osa Australian rockjättiläisen menestystarinaa. Isoveli-Malcolmin komppikitara oli yhtyeen musiikillinen selkäranka, ja kulisseissa hän toimi bändin epävirallisena johtajana. Malcolm poistui AC/DC:n miehistöstä lopulta vuonna 2014 dementian vuoksi, ja sairaus vei hänestä voiton marraskuussa 2017.

Nyt AC/DC valmistautuu julkaisemaan uuden albumin, ja levyn alla orkesteri muistaa kunnioittaa edesmennyttä voimamiestään. Bändi julkaisi tällä viikolla Youtubessa videon, jolla Angus ja Brian Johnson muistelevat Malcolmin merkitystä yhtyeelle. ”AC/DC oli aina hänen lapsensa, hänen koko elämänsä”, Angus toteaa veljestään, mikä summaa varmasti hyvin Malcolmin ja bändin välisen suhteen. Katso video alempaa.

Tulevasta Power Up -levystä huhuttiin pitkään, että albumilla kuultaisiin Malcolmin kitaransoittoa arkistonauhojen turvin, mutta Angus on hiljattain kuitannut huhut vääriksi. Power Up julkaistaan 13. marraskuuta.