Tämähän olisi ollut melkoista: Tom Jonesin mukaan Elvis halusi hajonneesta The Beatlesista taustabändin itselleen ja Jonesille

26.4.2021 20:46

Joulukuun 31. 1970 Paul McCartney nosti oikeusjutun John Lennonia, George Harrisonia, Ringo Starria sekä yhtyeen perustamaa Apple Corps -yhtiötä vastaan hajottaakseen The Beatlesin virallisesti. Maailman kaikkien aikojen suurimman bändin hajoaminen oli faneille äärimmäisen kova pala purtavaksi, mutta Gracelandissa uutinen sai sormet syyhyämään. Itsensä Elvis Presley nimittäin vaistosi tilaisuutensa koittaneen ja halusi koota Fab Fourista taustabändinsä Vegasiin – ainakin mikäli legendaarista Walesin kultakurkkua/tiikeriä Tom Jonesia on uskominen.

Jones kertoo tapahtumista Marc Maronin podcastissa.

”Elvis kysyi minulta, että ’Onko se totta? The Beatles on hajonnut?’ ’Kyllä vain’, vastasin”, Jones muistelee. ”’Vau, mikä sääli’, Elvis sanoi. Minä siihen, että ’Jep, he tekivät mahtavaa musiikkia.’ ’Ei, en puhu siitä… ajattelin että olisi mahtavaa saada heidät taustabändiksemme’, hän tarkensi. ’Eikö olisi upeaa soittaa keikka, jolla The Beatles säestäisi meitä ja sinä vetäisit omia biisejäsi ja minä omiani.’ ’En tiedä voisiko niin tapahtua vaikka he olisivatkin vielä yhdessä’, sanoin.”

Jones kertoo myös, että Eric Clapton olisi hyvinkin saattanut liittyä hänen taustabändiinsä mikäli Cream ei olisi ampaissut huimaan nousukiitoon Disraeli Gearsilla.

”60-luvun Lontoossa sitä oli kaiken keskellä”, Jones kertoo. ”Kun The Beatles potki ovet auki, ajattelimme, että ’Olemme sisällä, juuri ytimessä hittilevyilläme. Hengasimme eri klubeilla yhdessä. Muistan jutelleeni Eric Claptonin kanssa erään klubin ulkopuolella ja hän sanoi, että ’Minulla on tämä Cream-bändi ja aiomme julkaista levyn. Eka ei lyönyt läpi, ja jos toinenkaan ei lähde, soitan kitaraa sinun bändissäsi.’ ’Totta kai’, vastasin.”

Voit kuunnella Jonesin haastattelun alta.

Lisää luettavaa