Tampereen aktiivisimpiin lukeutuva kulttikeikkapaikka lopettamisuhan alla – apua haetaan joukkorahoituksella, osallistu sinäkin

O’Hara’s Freehousen pelastamiseksi pystyyn polkaistut kulttuuritalkoot kaipaavat panostasi.
9.9.2017 13:25

Reilut seitsemän vuotta Tampereen underground- ja keikkaskenen etuja ajanut O’Hara’s Freehouse on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin. Vuosittain reilut 200 ilmaiskeikkaa järjestävä musiikkiravintola on vakiintunut yhdeksi Tampereen vaihtoehtokulttuurin kehdoista, mutta vallitsevan taloustilanteen ollessa mikä on, toiminta on päätynyt lopetusuhan alle.

Kaikkea toivoa ei ole silti vielä menetetty, sillä kuluvan vuoden alussa perustettu tamperelaisen elävän musiikin ja diy-kulttuurin tukemiseen keskittyvä kulttuuriosuuskunta TRELMU on asettanut tärkeimmäksi tehtäväkseen O’Hara’s Freehousen toiminnassa pitämisen ja keikkatarjonnan jatkumisen.

”Kulttuuriosuuskunta TRELMU näkee ensisijaisen tärkeänä Hämeenpuiston kulmauksen kellaritilojen säilymisen yhtenä Tampereen aktiivisimmista ja merkittävimmistä ug-keikkapaikoista. Siksi tavoitteenamme on jatkaa lopettamaisillaan olevan O’Haras Freehousen perintöä, täysin uudistetuissa tiloissa, uutta elävän musiikin kulttuurikeskusta pyörittäen”, kertoo Kulttuuriosuuskunta TRELMU:n hallituksen puheenjohtaja Nipa Nyman Mesenaatti.men kampanjasivulla. ”Osuuskuntalaistemme pitkästä yhteistyöhistoriasta nykyisen ravintoloitsijan kanssa johtuen, tähän olisi nyt meillä vielä “tuhannen taalan paikka”, ennen kuin liiketilat vuokrataan main stream-viihdettä tarjoavalle pörssiyhtiölle tai muulle ug-musiikkiskeneä palvelemattomalle taholle. Siksi tarvitsemme nyt avuksi joukkorahoitusta.”

Voit käydä antamassa tukesi Tampereen ug-livemusiikkitarjonnan hengissä pitämiseksi Mesenaatti.me-palvelussa ja lisätietoja kulttuuritalkoista löydät Facebookista.

Lisää luettavaa