Taneli Jarvan synkkää vaihtoehtokantria esittävä Dark Place julkaisi debyyttinsä – Julkaisua siivittää keinoälyn hallusinoima painajaismainen video

T. Jarva & the Dark Place soittaa raskasta musiikkia ilman heavy metalin perinteisiä elementtejä.
2.2.2024 08:28

Uransa varrella muun muassa Sentencedissä, Impaled Nazarenessa ja The Black Leaguessa vaikuttaneen Taneli Jarvan ja Sleep of Monstersista tutun Sami Hassisen luotsaama melankolista ja tummanpuhuvaa vaihtoehtokantria Tom Waitsin, Leonard Cohenin, Nick Caven ja Mark Laneganin kaltaisten nimien inspiroimana soittava T. Jarva & the Dark Place on tänään julkaissut esikoispitkäsoittonsa Post Festum. Debyytin julkaisua siivitetään Mercy Curse -kappaleen kylkeen tehdyllä videolla, joka on ajan hengen mukaisesti tekoälyn hallusinoima lyserginen painajaismatka tavernaan. Kappaleella kuullaan vierailevina tähtinä jouhikkomestari Pekko Käppiä sekä taustalauluissa Riina Rinkistä ja Hanna Wendeliniä.

Mercy Curse on minulle albumin avainbiisi. Se on raskasta musiikkia ilman heavy metalin perinteisiä elementtejä, kuten sähkökitaraa tai huutoa. Sanoituksiltaan se tuntuu apokalyptiselta, mutta ehkä siihen sisältyy joku toivonpilkahdus. Tai sitten ei”, muotoilee Jarva.

Post Festumia juhlistetaan kokopitkän keikan voimin lauantaina 10.2. Helsingin Kuudennella Linjalla. Bändin keikkakokoonpanoon kuuluvat Jarvan ja Hassisen lisäksi myös rumpali Sami Käyhkö, kontrabasisti Ari Lampinen ja kosketinsoittaja Janne Immonen.

Lisää luettavaa