Tänne tänään: Rockbändi soittaa keikan pyörivän jäälautan päällä!

16.1.2017 12:39

Tänään on Helsingissä mahdollista päästä todistamaan erikoislaatuinen rockkeikka, kun erinomainen traumablues-yhtye Panssarijuna esiintyy merijään päälle sahatulla, moottorin avulla pyörivällä ”jääkarusellilla”.

Viime viikkojen suureksi nettihitiksi on noussut youtube-video, jossa esitellään keksijä-tietokirjailija Janne Käpylehdon Lohjalle rakentamaa jääkarusellia. Nyt samanlainen on rakennettu Helsingin Vanhankaupunginlahdelle. Painoa halkaisijaltaan 36-metrisellä lautalla on sellaiset 200 tonnia ja sen päälle tulee sauna sekä aurinkovoimala.

Karuselli käynnistyy tänään klo 13 ja Panssarijunan keikka alkaa klo 17.

– Kuka tahansa voi mennä maanantai-aamuna töihin, mutta vain harva pääsee maanantaina soittamaan maailman ensimmäistä keikkaa pyörivällä jäälautalla. Tämä on suuri kunnia, Panssarijunan laulaja Jussi Karmala sanoo.

Varoituksena täsmennettäköön, että pelastuslaitos ei suosittele jäälle menemistä, joten turvallisinta on seurata keikkaa rannalta käsin. Yleisöä ohjeistetaan saapumaan paikalle Lammassaaren kautta pitkospuita pitkin. Kuusiluodon eteläisillä kallioilla on hyvin tilaa seurata tapahtumaa.

Tapahtuman lisätiedot ja saapumisohjeet löytyvät Facebook-tapahtumasivulta.

Tältä näyttää se alkuperäinen jääkaruselli:

Lisää luettavaa