Tanskalaisrokkareiden yhteisesitys oli liikaa Dave Mustainelle – Mercyful Fate -kitaristi muistelee outoa Gigantour-tapausta

11.6.2016 12:16

Mercyful Fate -kitaristi Hank Shermann jakoi Blabbermouthille melko erikoisen muiston vuoden 2012 Gigantourilta. Miehen mukaan Texasin Dallasissa heitetyllä tuolloisella keikalla Volbeat oli aikeissa kutsua itsensä King Diamondin lavalle esittämään Mercyful Fate -cover Come to the Sabbathin kanssaan, mutta Dave Mustaine ei ajatuksesta liiemmin pitänyt. Itse asiassa Shermannin muistoissa Mustaine suoranaisesti torppasi koko esityksen vakaumuksellisista syistä.

Pikanttina yksityiskohtana Volbeat päätyi lopulta esittämään Come to the Sabbath -kappaleen intron lavalta käsin, King Diamondin hoitaessa lauluvelvoitteensa yleisön seasta. ”Se oli melko hauskaa”, toteaa Shermann haastattelun tiimellyksessä ja jatkaa: ”Minulla ei ole hajuakaan mistä siinä oli kyse. En tiedä löysikö Mustaine yhtäkkiä Jumalan vai minkä. Se oli outoa, sillä he olivat hyviä ystäviä vuosia takaperin ja Megadeth rundasi King Diamondin kanssa 80-luvulla. Bändissä [Megadethissä] on tapahtunut sittemmin paljon muutoksia, mutta he ovat hyviä jätkiä ja pidän heistä. He ovat tehneet muutamia todella kovia levyjä.”

2000-luvun puolivälissä uudestisyntynyneeksi kristityksi julistautunut Mustaine oli toki männävuosina melko jyrkkä Saatanan kanssa flirttailevien yhtyeiden kanssa esiintymisen suhteen, muun muassa uhkaamalla vetäytyä Rotting Christ and Dissectionin kaltaisten yhtyeiden kansoittamilta festivaaleilta. Vuonna 2014 mies kuitenkin paljasti Met Al Metal -radioshown haastattelussa ”avanneen mieltään asian suhteen”: ”Se oli vain henkilökohtainen mieltymykseni noihin aikoihin. Olen sittemmin oppinut paljon –– en enää tuputa näkemyksiäni kenellekään. Aluksi en vain ollut varma asioista, joten pelasin mieluiten varman päälle.”

Lisää luettavaa