Artisti: Mercyful Fate

Pitkä odotus on päättynyt! – King Diamond julkaisi viimein uutta musiikkia

Vanhan yhtyeensä Mercyful Faten kanssa estradeille ensi kesänä aktivoituva King Diamond julkaisee The Institute -studioalbuminsa ensi vuonna. (Valitettavasti Mercyful Fate -muusikkoja ja faneja kohtasi juuri suru, kun yhtyeen alkuperäinen basisti Timi Hansen menehtyi).

Mercyful Fate -muusikko Timi Hansen on kuollut – Don’t Break the Oath -aikojen basisti menehtyi 61-vuotiaana

King Diamond tiedotti eilen Twitter-tilillään surullisia uutisia: Mercyful Fatessa vuosina 1981–85 ja 1992–93 soittanut sekä King Diamondin sooloyhtyeessä vuosina 1985–87 vaikuttanut Timi Hansen on kuollut. Hansen oli 61-vuotias.

Kommentoiko Mercyful Faten reunionista pois jätetty Michael Denner kohteluaan uudella singlellä?

Klassikkoyhtye Mercyful Faten reunion on yksi ensi vuoden tärkeistä tapahtumista metallikentällä. Orkesterille on buukattu tällä hetkellä kolme keikkaa kesä–heinäkuulle, ja lisää odotellaan julkaistavaksi tässä talven mittaan. Suomen-keikastakin epäilemättä neuvotellaan – toivottavasti yhtyeen hintapyyntö pysyy kohtuullisena ja orkesteri saataisiin tännekin asti. Toistaiseksi julkistetut keikat on merkitty tänne.

Mercyful Faten paluusta ei selvitty ilman riitoja – entinen kitaristi ei kiukkuaan peittele

Tieto Mercyful Faten paluusta otettiin metallipiireissä iloiten vastaan. King Diamond on tietty pysynyt kiireisenä kaikki nämä vuodet, mutta ensi vuonna saadaan tien päälle se kaiken pahan alku ja juuri, jonka levyjä nähdään tavan takaa kaikenlaisilla heavyalbumien klassikkolistoilla. Mitenkähän mahtaa olla Suomen-keikan laita?

Nyt selvisi, miksi Mercyful Faten basistia ei nähdä paluukeikoilla: mies on vakavasti sairas

Eilen sai metalliyleisö kuulla iloisia uutisia, kun verkkomedioissa alkoi levitä tieto, että King Diamondin johtama Mercyful Fate palaa keikkalavoille. Bändi aikoo esittää alkuaikojensa tuotantoa sekä joitain aivan uusiakin biisejä, ja on hyvin mahdollista, että orkesteri nähdään Suomessa saakka. Kiertuetietoja odotellessa!

Iloisia uutisia metalliyleisölle: vanha kunnon Mercyful Fate lähtee ensi vuonna tien päälle!

Tämä tieto riemastuttanee monia vanhan koulukunnan heavy metalin ystäviä. King Diamondin johtama Mercyful Fate, tuo Kööpenhaminan lahja metallimaailmalle, aktivoituu vuonna 2020 ja tekee toistaiseksi määrittelemättömän määrän keikkoja. Tarkoitus on esittää nimenomaan yhtyeen kahden ensimmäisen levyn sekä ihka ensimmäisen mini-lp:n biisejä, ja kaupan päälle tarjolla on muutamia aivan uusiakin kappaleita. Hyvä!

AC/DC, Darkthrone, Mercyful Fate… Nyt kuullaan sangen arvovaltaisen kriitikon arvioita raskaan rockin klassikkolevyistä

Kun Shane Embury puhuu, on syytä kuunnella. Soundin Timo Isoaho tavoitti Napalm Deathin riveissä vuodesta 1987 asti soittaneen sekä tuhannessa muussa projektissa vaikuttaneen basistin ja kuvasi tämän kanssa pikantin videohaastattelun, jossa Embury kertoo mietteitään erinäisistä rockin ja metallin klassikoista. Puheenaiheina ovat muun muassa AC/DC:n Powerage, Mercyful Faten Don’t Break the Oath, Candlemassin Epicus Doomicus Metallicus ja Darkthronen A Blaze in the Northern Sky. Katso juttutuokio yläpuolelta.