Tapahtuma-alalla luovutaan kahden metrin turvaväleistä, sanoo kulttuuriministeri – ”Rajoitusten järkevöittäminen etenee”

Antti Kurvisen mukaan keskustelua herättäneistä lohkoista ja turvaväleistä tullaa luopumaan.
19.8.2021 16:00

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) kirjoittaa Twitterissä, että tapahtuma-alalla tullaan luopumaan kahden metrin turvaväleistä sekä yleisön lohkoihin jakamisesta. Kurvisen mukaan tämä vastaa sekä opetus- ja kulttuuriministeriön että hänen omaa linjaansa.

”Kulttuuri- ja tapahtuma-alan rajoitusten järkevöittäminen etenee viimein”, Kurvinen kirjoittaa twiitissään, mutta lisää, että työtä on vielä tehtävänä.

”Seuraavaksi tarvitaan ripeä valmistelu [koronapassille] sekä näkymä siitä, milloin rajoituksista voidaan Suomessa luopua kokonaan. Alan toimijat tarvitsevat mahdollisuuden toimia ja ennustettavuutta.”

Helsingin Sanomien tietojen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö lähettää torstaina tapahtumien järjestämistä koskevat ohjauskirjeen. Lähtökohta on, että tilaisuudet, joissa on muun muassa numeroideut paikat ja joissa ei liikuta laajasti esityksen aikana, lasketaan tartuntojen todennäköisyyden kannalta vähäriskisiksi tilaisuuksiksi.

Lisää luettavaa