Tapahtuma-alalla luovutaan kahden metrin turvaväleistä, sanoo kulttuuriministeri – ”Rajoitusten järkevöittäminen etenee”

Jukka Pääkkönen

Antti Kurvisen mukaan keskustelua herättäneistä lohkoista ja turvaväleistä tullaa luopumaan.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) kirjoittaa Twitterissä, että tapahtuma-alalla tullaan luopumaan kahden metrin turvaväleistä sekä yleisön lohkoihin jakamisesta. Kurvisen mukaan tämä vastaa sekä opetus- ja kulttuuriministeriön että hänen omaa linjaansa.

”Kulttuuri- ja tapahtuma-alan rajoitusten järkevöittäminen etenee viimein”, Kurvinen kirjoittaa twiitissään, mutta lisää, että työtä on vielä tehtävänä.

”Seuraavaksi tarvitaan ripeä valmistelu [koronapassille] sekä näkymä siitä, milloin rajoituksista voidaan Suomessa luopua kokonaan. Alan toimijat tarvitsevat mahdollisuuden toimia ja ennustettavuutta.”

Helsingin Sanomien tietojen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö lähettää torstaina tapahtumien järjestämistä koskevat ohjauskirjeen. Lähtökohta on, että tilaisuudet, joissa on muun muassa numeroideut paikat ja joissa ei liikuta laajasti esityksen aikana, lasketaan tartuntojen todennäköisyyden kannalta vähäriskisiksi tilaisuuksiksi.