Tarina siitä, kuinka Jeff Beckiltä varastettu kitarapedaali päätyi Aerosmithin Joe Perryn omistukseen – ja kuinka synnit sovitettiin vuosikymmeniä myöhemmin

12.2.2023 19:58

Aerosmith-kitaristi Joe Perry piti 1970-luvun alussa hetken hallussaan tammikuussa menehtyneeltä soittajalegenda Jeff Beckiltä varastettua kitarapedaalia. Tämä kalvoi Perryä jopa siinä määrin, että mies päätti hyvittää syntinsä vuosikymmeniä myöhemmin.

”Kun olimme vasta aloittelemassa Aerosmithin kanssa, managerimme oli ollut yksi Bostonin isoista promoottoreista, joten saimme hänen kauttaa liput ja backstage-passit Jeff Beckin keikalle”, Perry muisteli Guitar Worldin haastattelussa. ”Kiertuemanagerimme oli mahtava tyyppi, mutta hän vain näki maailman vähän toisin kuin useimmat. En jutellut silloin Jeffin kanssa, mutta backstagella oli hänen käyttämiään Colorsound-pedaaleita. Ajelimme siitä sitten kotiin ja kiertuemanagerimme vetäisi takistaan yhden Colorsoundin esiin. ’Noh, hänellä oli näitä kuusi, joten otin yhden sinulle’, hän sanoi.”

Perry toteaa varkauden ”saaneen hänet raivoihinsa”.

”’Ei, me emme tee tuollaista! Emme ole sellaisia’, sanoin. Elimme silti edelleen kädestä suuhun, ja silloin kamojen kuljettaminen rapakon yli oli iso juttu. Mitä olisin voinut tehdä – postittaa sen takaisin?” Perry sanoo. ”Minulla oli se noin kolme viikkoa kunnes joku varasti sen. Olin siitä tavallaan tyytyväinen. Koko juttu oli tuntunut minusta aina pahalta.”

Vuonna 2009 Perry oli mukana Beckin Rock & Roll Hall of Fame -nimitystilaisuudessa ja pääsi puhdistamaan omantuntonsa.

”Olimme Bradin [Whitford] kanssa ensimmäisten Klon Centaur -pedaalin saaneiden joukossa. Meillä molemmilla oli niitä kolme tai neljä kappaletta… otin yhden alkuperäisistä mukaani ja kerroin Jeffille tarinan Rock and Roll Hall of Fame soundchekin jälkeen. ’Haluan vain korjata karman, joten ota tämä’, sanoin.”

”Luulen hänen olleen melko yllättynyt siitä ja olin hyvin tyytyväinen voidessani antaa sen hänelle”, Perry summaa.

Lisää luettavaa