Tarina siitä, kuinka Metallican Cliff Burton ja Anthraxin Scott Ian pidätettiin ostosreissullaan: Se toi mieleen Keskiyön pikajunan

27.6.2022 14:42

Anthrax-kitaristi Scott Ian on muistellut Metallica-basisti Cliff Burtonin kanssa 1980-luvun alkupuolella tekemäänsä ostosreissua.

Tapaus juontaa juurensa Lontooseen vuonna 1984. Ian kertoo Metal Hammerin haastattelussa majoittuneensa tuolloin kaupungissa asioidessaan ison M:n asuntoon kolmen viikon ajan.

”Eräänä päivänä menimme Cliffin kanssa Tottenham Court Roadille koska tarvitsimme uuden Walkmanin”, Ian kertoo. ”Kaksi poliisia tuli luoksemme ja kysyi olimmeko huumediilereitä. Sanoimme että emme, ja he vastasivat: ’Noh, olisi teille itselle helpompaa jos vain tunnustaisitte heti.'”

”He veivät meidät poliisiasemalle, pidättivät meidät ja löysivät Cliffin rotsista flunssalääkettä”, Ian jatkaa. ”’Meidän täytyy lähettää nämä labraan’, he sanoivat. ’Se on Sudafedia [dekongestantti], runkkarit!’ vastasin. Meidän täytyi antaa heille asunnon osoite — ja silloin hermostuin toden teolla, koska tiesin Cliffillä olevan kämpillä reippaasti kannabista.”

Ian kertoo joutuneensa värjöttelemään alusvaatteisillaan ikkunattomassa betonisellissä ja tilanteen tuoneen hänen mieleensä Keskiyön pikajuna -elokuvan.

”Kolme tuntia myöhemmin tyyppi avaa oven ja sanoo: ’Okei, tule mukaan, vien sinut päällikön juttusille.’ Kävi ilmi, että kytät olivat menneet asunnolle ja etsineet kannabista… mutta eivät olleet katsoneet patjan alle! Olimme vapaat lähtemään ja silloin ajattelin, että ’joku tuolla ylhäällä todella pitää Metallicasta’, vaikka Cliff ei koskaan saanutkaan Walkmaniaan!”

Lisää luettavaa