Tarina siitä, miten Lemmy auttoi Doroa selviämään erityisen vaikean ajan läpi – ”Hän pelasti minut”

Doro sanoo Lemmyn olleen hänelle kaikista kollegoistaan kaikkein läheisin.
13.9.2023 10:29

Metallikuningatar Doro Pesch ja Motörheadin edesmennyt keulahahmo Lemmy Kilmister olivat erityisen läheisiä ystäviä. Kaksikko muun muassa levytti yhdessä duettoja ja nähtiinpä heidän myös lavallakin yhdessä. Doro on myös yksi niistä henkilöistä, joka sai osan Lemmyn tuhkista pienessä luotia muistuttavassa astiassa. Yksi hyvä ja koskettava esimerkki lisää Lemmyn ja Doron lämpimistä väleistä tuli esille laulajan vierailtua hiljattain Full Metal Jackie -radio-ohjelmassa, jossa tämä kertoi Lemmyn olleen hänen tukenaan ja auttaneen selviämään yhdestä elämänsä vaikeimmista ajanjaksoista.

”Rakastin isääni todella paljon ja hän oli paras ystäväni. Kun hän menehtyi pitkän sairastelun päätteeksi, se iski minuun niin kovaa, etten ollut varma, pystynkö enää jatkamaan musiikin parissa”, Doro kertoo.

”Lemmy soitti minulle ja kerroin isäni kuolleen edellisenä päivänä. Sanoin, etten voi hyvin. Lemmy sanoi: ’Kuulinkin siitä. Tehdään jotain yhdessä’. Minä epäröin, mutta hän jatkoi: ’Tule, mennään studioon ja tehdään yhdessä jotain’. Sitten minä lensin Los Angelesiin ja me teimme ensimmäisen duettomme.”

”Teimme vanhan Motörhead-klassikon Love Me Forever – jota rakastan suuresti – ja sitten Lemmy kirjoitti minulle kappaleen Alone Again. Teimme nuo kaksi biisiä ja vietimme useita viikkoja yhdessä. Hän oli todellinen enkeli. Hän pelasti minut ja piti huolen, että olin henkisesti kunnossa. Meillä oli todella mahtavia keskusteluja. Joten koko metalliyhteisöstä täytyy sanoa, että Lemmy oli paras ystäväni.”

Lemmyn kaltaisten läheisten ystävien lisäksi Doro sanoo olevansa faneille, koko metalliyhteisölle ja musiikille ylipäänsä kiitollinen niiden vahvistavasta voimasta, joka on auttanut monina vaikeina hetkinä.

”Teini-ikäisenä jouduin monia kertoja todella hankaliin tilanteisiin. Kun sitten aloitin ensimmäisen bändini, muut soittajat ja kiertuehenkilökunta, kaikki suojelivat minua, joten en enää joutunut sellaisiin tilanteisiin. Musiikkihommat ovat siis olleet minulle todella hyväksi”, Doro toteaa.

Lisää luettavaa