Tarja Turunen vertaa soolouraansa Nightwish-vuosiin: ”Teimme kaunista musiikkia, mutta siinä se”

10.11.2023 12:59

Uuden joululevyn juuri julkaissut Tarja Turunen vieraili Metal Roos -sivuston haastateltavana, ja puhenaiheeksi nousi myös laulajan Nightwish-menneisyys. Tarja kertoo haastattelussa, miten Nightwish valmisti häntä soolouraa varten – soolohommat kun ovat hyvin eri asia kuin bändielämä.

”Tietysti tiesin Nightwishin ajoilta, millaista kiertue-elämän hulluus on ja miten sen kanssa tulee toimia. Mutta muuten kaikki on nyt hyvin erilaista. Bändissä oleminen on eri juttu”, Turunen sanoo.

”Silloin olin yhtyeen laulaja ja siinä se. Annoin siihen kokonaisuuteen ääneni, kasvoni ja imagoni. Teimme kaunista musiikkia yhdessä, mutta siinä se. Sooloartistina teen kaiken itse. Ensinnäkin sävellän itse kappaleeni. Nightwishissa en säveltänyt yhtään biisiä, tein vain joitain laulusovituksia ja siinä se. Mutta minun täytyi opetella. Minun täytyi löytää itseluottamukseni ja oppia luottamaan vaistoihini. Täytyi löytää sopivia yhteistyökumppaneita. Kaikki on siis nyt hyvin, hyvin erilaista.”

Turusen joululevyn antiin voi tutustua suoratoistopalveluista ja alla olevien linkkien välityksellä. Keikkojakin on tulossa, niistäkin löytyy lisäinfoa alempaa.

Lisää luettavaa