”Tarkoitus oli muistuttaa meitä perusasioiden arvostamisesta” – Willie And The Goodsoulsin tuore single osuu ajan hermoon

Eivätpä tienneet biisiä tehdessään, millaiselta maailma kappaleen julkaisun aikaan näyttääkään.

Willie & The Goodsouls julkaisee keväällä kolmannen pitkäsoittonsa. Ville Vesalaisen sooloprojektista bändiksi kasvaneen Goodsoulsin tuorein singlejulkaisu Air on rock-gospel, joka on näin julkaisun aikaan ajankohtaisempi kuin tekijät osasivat biisiä kirjoittaessa ajatellakaan.

”Tarkoitus oli muistuttaa meitä perusasioiden arvostamisesta, vaikka kaikki muu olisi pielessä. Ilma ja hengittäminen on niitä perimmäisiä esimerkkejä itsestäänselvyydestä, jota emme useinkaan ajattele arvostaen. No, eihän tämä kappale osannut ennustaa maailmaa tällaiseksi julkaisunsa aikaan, vaikka sekin on totta, että näin on käynyt monta kertaa ennenkin. Biisit on voitu kirjoittaa muutamaa vuotta aiemmin, mutta kappaleen julkaisuaikaan ovat sitten onnistuneet käsittelemään juuri sen hetkisiä ilmiöitä joko henkilökohtaisesti tai globaalisti. Pitää varoa mitä kirjoittaa”, Vesalainen toteaa.

Kappaleen musiikkivideo on Vesalaisen itsensä autopesulassa kuvaama.

”Haussa oli tällainen vertauskuvallinen synty, puhdistautuminen ja vihreä valo ilman ottoon. Maailma on seosta. Me voimme hengittää.”