Tasavallan Presidentistä valtakunnan rumpaliksi – Vesa Aaltosen elämäkertateos julkaistaan marraskuussa

Vesa Aaltonen.

Aaltonen myös juhlistaa loppuvuodesta Tasavallan Presidentin viisikymppisiä.

Svart Records julkaisee marraskuussa Tasavallan Presidentti -yhtyeen rumpali Vesa Aaltosen elämäkerran. Tasavallan Presidentistä valtakunnan rumpaliksi on Georg Lindströmin toimittama lähes 300-sivuinen kirja, jossa Aaltonen käy läpi elämäänsä varhaisista yhtyeistä ”Pressan” kansainvälisen läpimurron partaalle ja edelleen kotimaisen viihdemaailman huipulle. Kirja on läpileikkaus ahkeran muusikon urasta, joka venyi progesta Danny-show’hun ja Hectorin kiertueilta Pekka Pohjolan orkestereihin, puhumattakaan valtavasta määrästä studiomuusikkona tehtyjä äänitteitä.

”Jotkut ovat soittohommiani matkan varrella jotenkin aliarvioineet, halveksineet ja kyselleet, että: ’Vieläkö sä soitat, etkö tee mitään oikeita töitä’. He eivät tajua tämän alan raadollisuutta ja kuinka rankkaa tämä ammattisoittaminen oikeasti on. Saamani taiteilijaeläke on mielestäni kuitenkin jonkinlainen tunnustus työstäni. Vaikka paljon on taivalta ja kilsoja kertynyt viidenkymmenenviiden vuoden aikana, niin intoa työtäni kohtaan vielä riittää ja niin kauan kuin kapulat käsissä pysyvät aion työtäni vielä jatkaa”, Aaltonen kertoo kirjassaan.

Elämäkerta ilmestyy sopivaan aikaan, sillä Aaltonen viettää loppuvuodesta kollegoineen myös Tasavallan Presidentti -yhtyeen 50-vuotisjuhlia. Juhlallisuuksiin lukeutuu muun muassa juhlakonsertteja sekä Svartin julkaisemia livetaltiointeja.

Tasavallan Presidentistä valtakunnan rumpaliksi ilmestyy 29. marraskuuta. Teosta voi ennakkotilata Svartin verkkokaupasta.