Tekeekö Children Of Bodom vieraslistaennätyksen Virossa? Katso myös runsas kuvasetti!

28.11.2013 11:50

Children Of Bodomin vähintäänkin mittava Halo Of Blood Over Europe -kiertue päättyy Tallinnaan 29. marraskuuta ja paikalliseen Rock Cafe -konserttisaliin onkin odotettavissa suomalaisten Bodom-fanien kansainvaellus. Onhan seuraava näiden seutujen COB-keikka luvassa vasta ensi kesänä.

– Naureskelimme jo itsekin, että paikalle ilmestyy varmaan sata virolaista ja loput tyypit löytyväkin sitten meidän vieraslistalta, kitaristilaulaja Alexi Laiho hymyilee.

Halo Of Blood Over Europe käynnistyi Suomen-keikkojen myötä syyskuun puolivälissä ja Children Of Bodom on raivonnut siitä asti ympäri mannerta.

– Tämän syksyn rundi on Children Of Bodomin pisin yhtäjaksoinen keikkaputki. Mittaa taitaa kertyä noin yksitoista viikkoa. Kyllähän tämä raakaa touhua on – sopii siis meille oikein hyvin! Olemme kierrättäneet Halo Of Blood -kiertueella kahta eri biisilistaa – niin yleisön kuin omankin mielenkiinnon ylläpitämiseksi. Muutamat oleelliset kappaleet ovat tietenkin mukana kummassakin setissä, Laiho kertoo.

– Biisilistan päättäminen ei ole helppoa. Jokaiselta albumilta pitäisi raapia jotakin ja oldskool-diggarit haluavat kuulla runsaasti vanhaa shittiä. Jos jengi toivoo Downfallia luuppina niin siinä on ihan turha lähteä itkemään, että miksi te ette halua kuulla meidän uutta megavitunmahtavaa lättyä (naurua).

Syksyn kiertuekumppaneina ovat soittaneet Insomnium, Medeia, Decapitated – ja Napalm Death.

– Eihän sitä tilannetta pysty täysin hahmottamaan, kun oman bändin lämmittelijänä toimii joku oman lapsuusajan suosikki, vaikkapa Cannibal Corpse tai Testament, Laiho puistelee päätään.

– Napalm Deathille täytyy antaa todella paljon respektiä, sillä siellä ne äijät tulivat perässä pakettiautolla ja laulaja Mark ”Barney” Greenway taisi olla itse puikoissa. Jumalauta, nyt kättä lippaan: jos kohta viisikymppiset äijät rundaavat pakulla ympäri Englannin nummia niin silloin sen intohimon täytyy kummuta aika helvetin syvältä. Liian monilla aito rakkaus musiikkiin ja kiertämiseen katoaa jossakin vaiheessa. Samalla pitää myöntää, että saattaahan tuo ottaa omalla kohdallakin koville jos kymmenen tai viidentoista vuoden päästä pitää tarttua Sprinterin puikkoihin!

Lue enemmän Children Of Bodomista Soundista numero 11/12. Ennen näkemättömiä kuvia taas löytyy Soundin Facebookista.

Lisää luettavaa