Temple Of The Dogin ainokaisesta albumista juhlaversio – Soundgarden- ja Pearl Jam -miesten yhtye lähtee myös kiertueelle

Temple Of The Dog syntyi 90-luvun alussa Soundgarden-vokalisti Chris Cornellin kirjoittaessa lauluja yliannostukseen kuolleelle Mother Love Bone -yhtyeen nokkamies Andrew Woodille.

Kappaleet äänitettiin yhtyeen ainoalle levylle, joka julkaistiin 25 vuotta sitten. Yhtyeen kokoonpanoon kuuluivat Cornellin lisäksi entiset Mother Love Bone -muusikot Stone Gossard ja Jeff Ament, myöhemmin Pearl Jamin perustanut Mike McCready sekä niin Soundgardenista kuin Pearl Jamista tuttu Matt Cameron. Myös Eddie Vedder lauloi Temple Of The Dog -albumilla.

Albumista julkaistaan 30. syyskuuta juhlaversio. Juhlapainos sisältää uudelleen miksatun version sekä ennen julkaisematonta materiaalia demojen ja vaihtoehtoisten ottojen muodossa. Täältä voit katsoa tarkemmin, mitä kaikkea spessuversio onkaan syönyt.

Juhlavuoden kunniaksi yhtye lähtee myös ainutkertaiselle kiertueelle marraskuussa. Muutamia yksittäisiä vetoja lukuunottamatta Temple Of The Dog ei ole koskaan aiemmin tehnyt kokonaista kiertuetta.

– Templen tarkoitus oli tehdä levy pelkästä tekemisen ilosta. Se oli ensimmäinen ja tähän päivään saakka kenties ainoa stressitön albumi, jonka kukaan meistä on ikinä tehnyt, Cornell kertoo.

– Mutta nyt halusimme tehdä jotain, mitä emme koskaan päässeet tekemään ja mitä kukaan ei ole ennen nähnyt. Halusimme todella antaa tälle bändille ja levylle sen ansaitseman huomion.

Mukana kiertueella ovat Eddie Vedderiä lukuunottamatta koko alkuperäinen remmi. Viisi kaupunkia käsittävä kiertue starttaa 4. marraskuuta Philadelphiasta ja päättyy 20. päivä Seattleen – yhtyeen ja koko grunge-liikkeen synnyinsijoille.