Teosto-palkinnon ehdokkaat julki – Listalla omaehtoista popmusiikkia, oivaltavaa instrumentaalimusiikkia, suuria melodioita sekä väkeviä teemoja

Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja.
27.2.2024 14:36

Vuoden 2024 Teosto-palkinnon ehdokkaat on julkistettu. Ehdokaslistalla on seitsemän vuonna 2023 julkaistua tai kantaesityksensä saanutta kotimaista sävelteosta, joista enintään neljä voi jakaa keskenään 40 000 euron arvoisen palkintosumman. Jos voittajia valitaan vain yksi, on voittosumma 25 000 euroa.

Ehdolla ovat Niko Katavaisen ja työryhmän teokset Melon levyllä m<3lo, Outi Tarkiaisen sävellys Polar Pearls (konsertto kamariorkesterille), Minna Leinosen sävellys …And we are rotating with it, Jenni Kinnusen sävellykset ja Jenni Kinnusen ja työryhmän sovitukset Tinyhawk & Bizzarron levyllä Nekorok, Orvokki Oittilan teokset Orvokin levyllä Kasvotusten, Verneri Pohjolan sävellykset levyllä Monkey Mind sekä Vilma Jään ja Mikko Renforsin sävellykset, Vilma Jään sanoitukset sekä Vilma Jään, Mikko Renforsin, Hanna Ryynäsen ja työryhmän sovitukset Vilma Jään levyllä Kosto.

”Ehdokasteoksissa on tällä kertaa omaehtoista popmusiikkia, oivaltavaa instrumentaalimusiikkia, suuria melodioita sekä väkeviä teemoja. Ehdokaslistasta välittyy, miten monipuolisesti Suomessa julkaistiin viime vuonna erityisen kiinnostavaa ja omaleimaista musiikkia”, kommentoi ehdokkaat valinneen esiraadin puheenjohtaja Katri Norrlin.

Toimittaja Norrlinin lisäksi esiraatiin kuuluivat toimittaja ja radiojuontaja Laura Vähähyyppä, DJ ja tutkija Mikko Mattlar, bloggari Pasi Virtanen alias Jazzpossu sekä toimittajat Sonja Saarikoski, Auli Särkiö-Pitkänen ja Oskari Onninen. Palkinnon saajan/saajat ehdokkaiden joukosta valitsee viisihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat vuoden 2023 Teosto-palkintovoittajat Tapio Lappalainen, Helmi Kajaste alias Draama-Helmi ja Mikko Sarvanne sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet, Spotify Suomen editor Ida Karimaa ja MuT, pop-jazzlaulun lehtori ja musiikintekijä Aija Puurtinen.

Voittajat julkistetaan Musiikkitalon ravintolassa pidettävässä kutsuvierastilaisuudessa huhtikuun puolen välin jälkeen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

19. kerran jaettava Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Sen tarkoituksena on antaa tunnustusta rohkeille, omaperäisille ja innovatiivisille sävelteoksille.

Lisää luettavaa