Teosto-palkintoehdokkaiksi valittiin seitsemän teosta – Vahvojen jazz-julkaisujen määrä teki tänä vuonna raatiin vaikutuksen

Voittaja julkistetaan 23. huhtikuuta.
12.2.2020 16:23

Teosto-palkinnon saajiksi on ehdolla seitsemän teosta tai teoskokonaisuutta, jotka on julkaistu tai joiden kantaesitys on ollut vuoden 2019 aikana. Ehdolla ovat Jesse Markinin albumi Folk, Sur-rurin albumi Hattarahiukset, Lehtojärven Hirvenpään albumi Lehtojärven Hirvenpää, M:n albumi Näytän missä asun, Sami Klemolan sävellys …On Escher, OK:KOn albumi Syrtti sekä Signen albumi To Sappho. Ehdokkaisiin voi tutustua näppärästi vaikkapa Teoston luoman Spotify-soittolistan kautta.

”Seikkailu suomalaisten musiikillisen luomisvoiman parissa on aina yhtä jännittävä ja jokainen vuosi on ainutlaatuinen. Tänä vuonna raatiin tekivät vaikutuksen vahvojen jazz-julkaisujen määrä sekä tapa, jolla vanhoja perinteitä päivitetään ja sovelletaan aina uuteen aikaan ja uusiin yhteyksiin. Kaikki esiraatilaiset nauttivat urakasta tänäkin vuonna ja uskon myös voittajan valitsevan varsinaisen raadin nauttivan äärimmäisen vaikeasta tehtävästään. Kaikki seitsemän teosta ovat palkinnon arvoisia”, toteaa esiraadin puheenjohtaja, muusikko ja toimittaja Arttu Tolonen.

Vuodesta 2003 lähtien jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Jos palkinnon saa yksi teos tai teoskokonaisuus, palkintosumma on 25 000 euroa. Jos palkinto jaetaan useamman teoksen kesken, palkintosumma on enintään 40 000 euroa.

Ehdokkaat on valinnut esiraati, johon kuuluivat tänä vuonna muusikko/toimittaja ja esiraadin pj Arttu Tolonen (esiraadin pj), musiikkitoimittaja-tietokirjailija Mervi Vuorela, musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson, musiikintutkija-musiikkitoimittaja Mikael Mattila, toimittaja Katri Kallionpää, viulisti Eriikka Maalismaa ja dj Bunuel. Palkinnon saajan tai saajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat viime vuoden Teosto-palkintovoittajat Sebastian Hilli, Stina Koistinen ja Nicolas ”Leissi” Rehn sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet luova johtaja Ville Vilén (Yle) ja kapellimestari Dalia Stasevska.

Teosto-palkintovoittaja tai voittajat julkistetaan Musiikkitalon Ravintolassa torstaina 23. huhtikuuta pidettävässä tilaisuudessa.

Lisää luettavaa