Terri keräsi naisten ahdistelukokemukset biisiksi – ”Osa tilanteista oli sellaisia, joita en olisi uskonut 2010-luvulla enää esiintyvän”

Tamperelaisartisti keräsi kokemuksia lähipiiristään sekä Naistenhuone–Facebook-ryhmästä.

Leikkisää elektropoppia tekevän Terrin tuore single Oo hiljaa kertoo naisten kokemasta seksuaalisesta ahdistelusta tosielämän esimerkkien kautta. Kappale sai alkunsa, kun artistitulokas koki joutuvansa jatkuvasti todistelemaan osaamistaan naiseutensa takia ja huomasi, kuinka erilaiset ahdistelu- ja vähättelytapaukset nousivat usein puheenaiheeksi tyttöjenilloissa. Terri alkoi kerätä kokemuksia paitsi lähipiiristään, myös sosiaalisen median kautta.

”Tein Naistenhuone–Facebook-ryhmään elokuussa postauksen, jossa kyselin kokemuksia arkisista tilanteista, joissa on joutunut kokemaan sovinismia tavalla tai toisella, pieniä tai suuria asioita, jotka on ehkä laitettu vitsailun piikkiin. Vastauksia tuli miltei sata. Osa tilanteista oli itsellekin tuttuja ja osa sellaisia, joita en olisi uskonut 2010-luvulla  enää esiintyvän”, Terri kommentoi.

Terri kertoo napanneensa kaikista kokemuksista omasta mielestään biisiin sopivimmat. Kaikki kokemukset perustuvat siis todellisuuteen mitään lisäämättä tai pois jättämättä. Tärkeästä aiheesta huolimatta laulaja kertoo kuitenkin epäröineensä biisin suhteen.

”Tekovaiheessa mielessäni pyöri monia ajatuksia ja aloin jossain vaiheessa jo epäillä, että olenko kuitenkin nyt ylireagoimassa asioihin. Sitten tuli #metoo ja tajusin, että ylireagointia tai ei, niin aihe on edelleen todella ajankohtainen ja tärkeä.”