The 69 Eyesin ja hitintekijä Diane Warrenin yhteistyö julki – Tältä kuulostaa Fade To Grey

22.3.2024 08:02

The 69 Eyes julkisti muutamia viikkoja sitten tehneensä yhteistyötä kuuluisan hittimaakarin Diane Warrenin kanssa. Grammy-palkittu Warren on ollut kirjoittamassa muun muassa sellaisia kappaleita kuin Aerosmithin I Don’t Wanna Miss A Thing, Celine Dionin Because You Loved Me, Toni Braxtonin Un-Break My Heart, Milli Vanillin Blame It on the Rain, Starshipin Nothing’s Gonna Stop Us Now ja Cherin If I Could Turn Back Time ja lauluntekijä on ollut myös 15 kertaa Oscar-ehdokkaana.

– Piipahdin ennen Vain elämää -kuvauksia Los Angelesissa. Hain sieltä inspiraatiota niin tv-hommaan kuin Death of Darkness -levyllekin. Beverly Hillsissä törmäsin sitten muutamaan daamiin, ja juttelimme lyhyesti. Vasta myöhemmin tajusin, että eräs heistä oli Diane Warren. Siis maailman kovin biisinkirjoittaja, laulaja Jyrki Linnankivi kertoi Soundille yhteistyökuvion syntymisestä.

– Viimeistään siinä vaiheessa, kun näin Warrenin soittavan flyygeliä Oscar-gaalassa, alkoi harmittaa ihan oikeasti, etten ollut kysynyt yhteystietoja… No, kokeilin sitten jäätä, ja lähetin hänelle kehuja The Cultin loistavaan Painted On My Heart -biisiin liittyen. Yllättäen hän vastasi, ja nyt pari vuotta myöhemmin tilanne on sellainen, että The 69 Eyes julkaisee Warrenin kirjoittaman biisin!

Warrenin kynästä syntyi voimaballadi Fade To Grey, jonka yhtye äänitti Death Of Darkness -albumilta tutun kolmikon eli Erno Laitisen, Gabi Hakasen ja Miles Walkerin kanssa. Tänään julkaistun kappaleen kylkeen tehdyn visualizer-videon voit katsoa ylempää.

Yhtye lähtee tuoreen singlen siivittämänä Yhdysvaltain-kiertueelle, joka starttaa 26.3. New Yorkin Albanysta.

Lisää luettavaa