The Beatlesin klassikkokappaleeseen ikuistetun kadun nimi yhdistettiin orjakauppaan – miten käy Penny Lanen?

15.6.2020 20:38

Liverpoolin kaupunki tutkii parhaillaan, onko The Beatlesin kappaleeseen ikuistettu Penny Lane -katu nimetty mahdollisesti pahamaineisen orjakauppiaan mukaan.

Useat kadun nimeä kantavat kyltit on viime aikoina töhritty ruksaamalla sana ”Penny” yli ja korvaamalla se sanalla ”rasisti”. Monet uskovatkin, että katu on nimetty 1700-luvulla toimineen orjakauppias James Pennyn mukaan.

”Mikäli käy ilmi, että Penny Lane on nimetty suoraan James Pennyn mukaan, asiaan on syytä syventyä”, Liverpoolin pormestari Steve Rotherham kommentoi Sky Newsille. ”Jotain täytyy tapahtua ja sanoisin, että katu on vaarassa tulla uudelleen nimetyksi.”

International Slavery Museumin edustajan mukaan tämänhetkinen todistusaineisto ei vielä riitä aukottoman Penny-yhteyden osoittamiseen.

”On muiden ihmisten tehtävä päättää, onko kyltti syytä poistaa mikäli linkki orjuuteen tai vastaavaan todella löytyy”, Rotherman sanoo. ”En yritä esittää voivani sanoa Liverpoolin alueella asuville ihmisille mitä heidän tulisi ajatella. Asiaa täytyy tutkia ja mikäli suora yhteys löytyy, asian suhteen voidaan toimia.”

Lisää luettavaa