The Beatlesin ”viimeisen kappaleen” julkaisupäivä varmistui – Singlen kylkiäisenä julkaistaan myös dokumentti, katso traileri

Now and Then on John Lennonin kirjoittama kappale, jolla kuullaan myös Lennonin laulua.
26.10.2023 17:26

Paul McCartney kertoi kesällä työstävänä tekoälyn avustuksella uutta The Beatles -kappaletta, jota McCartney kutsui yhtyeen ”viimeiseksi kappaleeksi”. Nyt kyseisestä julkaisusta on tihkunut lisätietoja.

Now and Then -niminen kappale ilmestyy 2. marraskuuta ja se julkaistaan digitaalisena sekä vinyyli- ja kasettisinglenä, joka sisältää myös yhtyeen ensimmäisen singlen, vuonna 1962 ilmestyneen Love Me Do -kappaleen. Marraskuun 1. päivä julkaistaan kappaleen syntyprosessista kertova 12-minuuttinen dokumentti (katso traileri ylempää) ja kappaleen virallinen musiikkivideo julkaistaan puolestaan 3.11. Beatlesin Youtube-kanavalla.

Now and Then on edesmenneen John Lennonin 70-luvun lopulla kirjoittama kappale. Nyt julkaistava versio on työstetty Lennonin äänittämän demon pohjalta, josta tekoälyn avustuksella on eristetty Lennonin lauluraita, jota on käytetty lopullisessa versiossa. McCartney, Ringo Starr ja George Harrison työstivät kappaletta jo vuonna 1994, mutta tuolloin käytettävissä olleen teknologian kanssa ei kappaleesta saatu julkaisukelpoista. Nyt julkaistavalla versiolla kuullaan siis kaikkia neljää The Beatlesin legendaariseen kokoonpanoon kuulunutta jäsentä, sillä mukana on myös Harrisonin 90-luvulla äänittämiä kitararaitoja.

Lisää luettavaa