The Blues Brothersin ja John Belushin ystävät, huomio! Tuore dokumentti nyt striimattavana

Dokumentti sekä The Blues Brothers -leffa esitetään myös Yle Teemalla.
2.5.2022 15:37

Tässäpä huomionarvoinen katseluvinkki kaikille The Blues Brothers -elokuvan sekä näyttelijä/koomikko John Belushin ystäville. Yle Areenaan on juuri lisätty vuonna 2020 ilmestynyt dokumenttielokuva Belushi, joka pyrkii etsimään vastausta kysymykseen, kuka oikein oli John Belushi? R.J. Cutlerin ohjaamassa dokumentissa käytetään ennenkuulemattomia nauhoituksia keskusteluista, joita Belushi kävi muun muassa Judy-vaimonsa sekä näyttelijäkollegoidensa ja ystäviensä kuten Dan Aykroydin ja Carrie Fisherin kanssa.

Dokumentti on katsottavissa Yle Areenassa aina 31.10.2023 saakka. Se esitetään myös Yle Teemalla torstaina 5.5. kello 21 alkaen ja uusintana lauantaina 7.5. kello 23.40. Katso traileri tuosta alempaa, itse dokumentin pariin pääset tästä.

John Landisin ohjaama, lukuisia muusikko- ja näyttelijäcameoita vilisevä ikoninen The Blues Brothers -musiikkielokuva vuodelta 1980 esitetään sekin Yle Teemalla puolestaan tulevana lauantaina 7.5. kello 21 alkaen.

Vuonna 1949 syntynyt Belushi oli rakastettu koomikko, näyttelijä ja muusikko, joka tuli tunnetuksi The Blues Brothersin lisäksi muun muassa elokuvista National Lampoon’s Animal House (suomeksi Delta-jengi) ja Neighbors. Belushi kuului myös Saturday Night Liven ensimmäiseen näyttelijäkaartiin. Belushi menehtyi 3. maaliskuuta 1982 kokaiinin ja heroiinin sekoituksen yliannostukseen. Hän oli kuollessaan 33-vuotias.

Lisää luettavaa