The Cars -laulaja Ric Ocasek on kuollut – 1970–80-lukujen hittitehtailija menehtyi 75-vuotiaana

AOP

The Carsin laulaja-kitaristi Ric Ocasek on kuollut, kertoo muun muassa Rolling Stone. Ocasek löydettiin sunnuntaina kuolleena kotoaan New Yorkissa. Hän oli 75-vuotias.

The Cars oli yksi niistä yhtyeistä, jotka muovasivat 1980-luvulle leimallista new wave -soundia. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 1978 ja kohosi suurimmilleen vuoden 1984 Heartbeat City -albumilla. Bändin hittejä olivat muun muassa tunnelmointiklassikko Drive, You Might Think ja Shake It Up. Ocasek sävelsi suurimman osan Carsin tuotannosta.

Orkesteri hajosi vuonna 1988 tiukan työtahdin uuvuttamana. Laulaja-basisti Benjamin Orr kuoli syöpään vuonna 2000, mutta yhtyeen loput jäsenet jatkoivat Carsin uraa vielä Move Like This -albumilla vuonna 2010. Bändi vihittiin Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 2018. Vihkimisseremonian esiintyminen jäi The Carsin viimeiseksi.

Carsin aktiiviuran jälkeen Ocaksek työskenteli myös tuottajana. Hän työskenteli muun muassa Weezerin, No Doutin ja Bad Religionin ja Bad Brainsin julkaisuilla.