The Clashin ja Public Image Ltd:n perustajäsen Keith Levene on kuollut

12.11.2022 21:36

The Clashia ja Public Image Ltd:tä perustamassa ollut kitaristi Keith Levene on kuollut. Muusikko menehtyi maksasyöpään 65-vuotiaana. Deadline uutisoi kirjailija/toimittaja Adam Hammondin vahvistaneen tiedon.

”Suuren surun saattelemana joudun kertomaan, että läheinen ystäväni ja legendaarinen Public Image Limited -kitaristi Keith Levene menehtyi perjantaina 11. marraskuuta”, Hammond kirjoittaa. ”Ei ole epäilystäkään, että Keith oli yksi kaikkien aikojen innovatiivisimmista, rohkeimmista ja vaikutusvaltaisimmista kitaristeista.”

Levene aloitti musiikkialalla Yes-yhtyeen roudarina 1970-luvun alussa, kunnes perusti The Clashin Mick Jonesin kanssa vuonna 1976. Tämän jälkeen kaksikko suostutteli Joe Strummerin liittymään mukaan kokoonpanoon. Levene soitti yhtyeen alkuaikojen keikoilla ja oli mukana säveltämässä What’s My Name -kappaletta yhtyeen debyyttilevylle.

Levene poistui The Clashin vahvuudesta ennen kuin yhtye ehti aloittaa ensimmäisen albuminsa äänitykset. Kitaristi perusti Sex Pistolsin hajottua John Lydonin kanssa Public Image Ltd -yhtyeen. Levenen ja Public Image Ltd:n tiet erosivat kolmen studioalbumin jälkeen vuonna 1983.

Lisää luettavaa