The Darkness -solisti tapasi Brian Johsonin ensimmäistä kertaa ja päätyi heti duetoimaan tämän kanssa AC/DC:tä täydelle stadionille

8.9.2022 22:39

The Darkness -laulaja Justin Hawkins paiski pitkää päivää viime viikonloppuna Wembleyllä järjestetyssä Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkinsin muistokonsertissa. Mies lauloi kuusituntisen spektaakkelin eri vaiheissa niin Van Halenia kuin Queeniakin, mutta spontaanein esitys tapahtui illan AC/DC-osion aikana.

Laulaja muistelee tapahtumia Justin Hawkins Rides Again -Youtube-kanavallaan.

”Seisoskelin vain lavan sivulla ja odottelin AC/DC-osiota, sillä rakastan sitä bändiä”, Hawkins sanoo. ”Hän [AC/DC-laulaja Brian Johnson] kopautti minua olalle – en ollut tajunnut että hän seisoi takanani – ja kun käännyin, hän sanoi: ’Justin, miten menee?’ Hän oli todella ystävällinen ja erittäin cool.”

”Sitten hän sanoi: ’Sinun täytyy tulla mukaan laulamaan Back in Blackin toinen säkeistö kanssani.’ ’En voi tehdä sitä, Brian. En tiedä kuinka se menee; en ole koskaan aiemmin laulanut sitä ja vedän vain meidät kummatkin pöpelikköön’, vastasin. Brian siihen, että ’Ei, ei, sinun täytyy tulla. Älä ujostele!'”

Hawkins kertoo kysyneensä asiasta Fighters -kippari Dave Grohlilta, joka neuvoi toimimaan aina kuten Johnson sanoo. Niinpä Hawkins suostui duettoon, mutta oikea mikrofoni jäi kaikessa tohinassa matkasta.

”Juoksin vain lavalle enkä tiennyt mikä mikki minun oli tarkoitus ottaa, joten jaoin saman Brianin kanssa”, Hawkins muistelee.

Lopputuloksena ”laulajat joutuivat vähän taistelemaan mikrofonista, mikä saattoi näyttää hieman kiusalliselta”, Hawkins lisää. ”Mutta se oli hauskaa. Jälkeenpäin hän sanoi, että meidän tulisi tehdä coverlevy toisistaan poikkeavilla laulutavoillamme. Hän kuvaili meitä uudeksi Everly Brothersiksi ja kutsui minua uudeksi kumppanikseen. Se oli todella hauskaa ja oli aivan mahtavaa tavat hänet.”

”Oli suurenmoista nähdä todellinen legenda potkimassa takalistoja Taylor Hawkinsin nimissä”, Hawkins summaa ainutkertaisen kokemuksensa.

Lisää luettavaa