The Darknessin kokaiinibuffet, Dave Grohl vessassa… – James Bluntin kirjasta löytyy jos jonkinlaista tarinaa

20.11.2023 19:22

2000-luvun alun You’re Beautiful -megahitistään tunnettu James Blunt tekee paljastuksia ei-elämäkerrallisessa Loosely Based On A Made-Up Story -kirjassaan. Miehen kirjoituksiin lienee kuitenkin syytä suhtautua tietyllä varauksella, sillä kuten opuksen mainostekstissäkin seisoo: ”Tämä teos on saanut inspiraationsa tositapahtumista, mutta se ei ole elämäkerta”.

Joka tapauksessa Louder on nostanut esiin Bluntin muistoja brittiläisen The Darknessin matkassa Back To Bedlam -debyyttialbuminsa julkaisukiertueella.

”He promotoivat kakkosalbumiaan [vuoden 2005 One Way Ticket To Hell… And Back], mikä oli alan termeillä ilmaistuna floppi… elastaanit paukkuivat edelleen, mutta niitä venytti kaljamahat ja ilmassa oli katastrofin tuntua. Joku oli asetellut keikan jälkeen backstagelle kokaiiniviivoja koko pöydän pituudelta. ’Maistuisiko kokaiinibuffet?’ he kysyivät. ’Täällä on itsepalvelu.'”

Tarinaa löytyy myös Foo Fighters -kippari Dave Grohliin liittyen. Blunt muistelee Grohlin olleen viereissä wc-kopissa keikan jälkeisissä bileissä Australian Sydneyssä samalla kun ”19-vuotias tulikuuma aussitipu” tutustutti laulajan ”shelvingiksi” kutsutun toiminnan saloihin. Puuhastelun kuvaukseksi riittäköön toteamus, että se liittyy päihteiden nauttimiseen tavanomaisista poikkeavien ruumiinaukkojen kautta.

Lisää luettavaa