The Doors, Depeche Mode, Freddie Mercury, The Who, Glastonburyn hipit… – Yle Teema tarjoaa kesälläkin laadukkaita ja mielenkiintoisia musiikkiohjelmia

Ohjelmat löytyvät luonnollisesti myös Yle Areenasta.
13.6.2022 10:09

Yle Teema on julkistanut kesän musiikkiohjelmistonsa ja jälleen kerran tarjolla on laadukkaita ja mielenkiintoisia dokumentteja ja konserttitaltiointeja. Omat teemailtakokonaisuutensa saavat Depeche Mode, jonka perustajajäsen Andy Fletcher menehtyi toukokuun lopussa, Pet Shop Boys, Paul Weller ja The Style Council sekä outlaw country -muusikko Blaze Foley.

Depeche Mode -teemaillassa 7.7. esitetään bändistä ja sen uskollisista faneista kertova dokumenttielokuva Spirits in the Forest sekä konserttitaltiointi vuoden 1993 Devotional-maailmankiertueelta. Ilta on Teemalauantai-uusinta syksyltä 2020. Pet Shop Boysin historiaan pureudutaan 14.7. vastikään restauroidun It Couldn’t Happen Here -elokuvan, vuoden 1994 Rion-keikan taltioinnin sekä musiikkivideoiden merkeissä. Elokuva ja musiikkivideot ovat uusintoja Teemalauantaista vapulta 2021.

Paul Wellerille ja tämän äärettömän tyylikkäälle kasaribändille The Style Councilille omistetussa teemaillassa 21.7. nähdään Long Hot Summers – Style Councilin tarina sekä taltiointi Wellerin konsertista Royal Festival Hallissa Lontoossa vuodelta 2019. Teemailta on uusinta elokuulta 2021. Outlaw countryn suuri tuntematon Blaze Foley (1949–89) on vuorostaan teemaillan aiheena 28.7. ja häntä käsitellään sekä Ethan Hawken ohjaamassa fiktioelokuvassa että Kevin Triplettin dokumenttielokuvassa. Kyseessä on Teemalauantai-uusinta tammikuulta 2021.

Teemalla nähdään kesän aikana myös muutamia klassikkolevyjen saloihin pureutuvia Classic Albums -dokumentteja. Tulevana torstaina (16.6.) tarkastelussa on The Doorsin Morrison Hotel, 11.8. puolestaan Frank Zappan ja The Mothers of Inventionin Freak Out! -debyyttilevy ja 18.8. vuorostaan The Who -yhtyeen The Who Sell Out. Kaikki kolme Classic Albums -jaksoa ovat pitkäikäisen sarjan tuoreimpia osia ja valmistuneet 2021.

Muita Teemalla esitettäviä musiikkiohjelmia ovat muun muassa dokumentti Glastonburyn maineikkaasta musiikkifestivaalista vuodelta 1971 (23.6.), Queen-keulahahmon viimeisistä vuosista kertova BBC:n tuore dokumentti Freddie Mercury: The Final Act (30.6.) sekä ruotsalainen dokumentti Intervision laulukilpailusta, jonka Suomen Marion Rung voitti vuonna 1980 (23.9.).

Tuttuun tapaan kaikki ohjelmat löytyvät myös Yle Areenasta, jonne ne tulevat katsottavaksi viimeistään kunkin kuukauden tai tv-esitysviikon alussa.

Lisää luettavaa