Ihmiskunnan viimeisiä hetkiä visioimassa – Kuuntele uudet The Holy -biisit

Näin komeasti soi ensimmäinen maistiainen pian ilmestyvältä The Holyn kakkoslevyltä.

Ekstaattisen kiivaista keikoistaan tunnettu ja hienon Daughter-albumin vuonna 2018 julkaissut rockyhtye The Holy on saanut valmiiksi toisen pitkäsoittonsa Mono Freedom, joka ilmestyy 17.4. Ensimmäisenä maistiaisena levyltä on juuri ilmestynyt tuplasingle Twilight Of The Idiots/No Trial In The Dark. Kuuntele yhtyeen jännitteisen patoutuneen ja säästellen purkautuvan energian kiteyttävät kappaleet yläpuolelta. Twilight Of The Idiots löytyy myös Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalta.

– Halusin, että juuri nämä singlet julkaistaan samanaikaisesti. Kappaleet yhdessä avaavat ikkunan syvemmälle albumin maailmaan kuin vain yhden singlen julkaisu. Ne asettavat näyttämön koko levylle, kertoo The Holya luotsaava Eetu Iivari.

”Luontoäiti korjaa jälkiä viimeisten ihmisten pakatessa omaisuutensa rakettiin, jolla he aikovat matkustaa lähimpään mustaan aukkoon”

Iivari kertoo, että albumin inspiraationa on toiminut Alan Weismanin kirja The World Without Us, joka tutkii erilaisia skenaarioita maapallon tulevaisuudesta jos ihminen katoaisi täältä.

Mono Freedom -albumin teemana on ajatus tulevaisuudesta, jossa luontoäiti korjaa jälkiä viimeisten ihmisten pakatessa omaisuutensa rakettiin, jolla he aikovat matkustaa lähimpään mustaan aukkoon. He ovat täysin tietoisia siitä, että perillä ei todennäköisesti ole mitään, mutta sinne lähtö on todennäköisesti ihmiskunnan viimeisiä ideoita ja mahdollisuuksia selvitä. Kaikki tämä nähdään myönteisenä utopiana, eikä synkkänä dystopiana.

The Holy soittaa huhtikuussa Suomessa neljä keikkaa, joiden erikoisuutena on 360-asteen lava ja visualisoinnit.
16.4. Jyrock, Jyväskylä
18.4. Korjaamo, Helsinki
25.4. Logomo, Turku
30.4. Olympia, Tampere

The Holy (photo: Tero Ahonen)